2023. 04. 28.

Ferenc pápa elindult Magyarországra

Ferenc pápa közel kétórás repülőút után hamarosan megérkezik Budapestre.

Ferenc pápa repülőgépe 8:21-kor szállt fel a római Leonardo da Vinci Nemzetközi Repülőtérről. Az ITA Airways AZ 04000-es számú járata közel 1000 km megtétele után 10 órakor érkezik meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A járaton Ferenc pápával utaznak a magyar és a nemzetközi sajtó képviselői, többek között Martí Zoltán, a 777 főszerkesztője is. Ez lesz Ferenc pápa 41. apostoli útja. Az ideúton a pápa röviden köszönteni fogja az újságírókat. 

Ferenc pápa, mielőtt elindult volna a repülőtérre, a Vatikánban találkozott 15 hajléktalannal Konrad Krajewski bíboros, az Apostoli Alamizsnahivatal vezetőjének kíséretében.

hirdetés

Ferenc pápát a budapesti reptéren katonai tiszteletadás mellett egyházi és állami delegáció várja. A Szentatyát egyházi részről Michael Wallace Banach apostoli nuncius, Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek és Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, állami részről pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a pápalátogatás előkészítésének és lebonyolításának kormányzati felelőse fogadja majd.

A pápa a repülőtérről a budai várba megy, ahol a Sándor-palotánál kerül sor a hivatalos állami fogadásra, Novák Katalin köztársasági elnök fogadja itt a pápát, akivel a palotában rövid beszélgetést is folytat.

Korponai Gábor

Borítókép - Fotó: Vatican Media
Hírek
hirdetés