2023. 04. 21.

Kiderült, melyik géppel érkezik a pápa Budapestre

Az ITA Airways A320neo gépével utazik Budapestre Ferenc pápa április 28-án és 10 óra után néhány perccel landol – derült ki az Airportal oldalról.

A légitársaság közleménye szerint a Ferenc pápát és küldöttségét szállító járat április 28-án reggel 8:15-kor indul a római Leonardo da Vinci (Fiumicino) repülőtérről és 10 óra 5 perckor érkezik meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

A járat az ITA Airways az egyik a közelmúltban forgalomba állított, a légitársaság azúrkék festését viselő Airbus A320neo gépe lesz. Kiderült az is, ki lesz a járat parancsnoka: Massimiliano Marselli kapitány, aki már több mint 18 000 órát repült. A fedélzeten összesen három pilóta és hat légiutas-kísérő lesz még, munkájukat az ITA Airways különleges járatokra szakosodott csapata is segíti.

hirdetés

Fotó: Airportal.hu

A légitársaság még azt is elmondta Ferenc pápa útja kapcsán, hogy a gép, amellyel érkezik, új generációs hajtóművekkel felszerelt, és ez 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és ugyanennyivel kevesebb szén-dioxidot bocsát a légkörbe az előző generációs repülőgépekhez képest.

Borítókép: Photo by Tiziana FABI / AFP
Hírek
hirdetés