2022. 11. 29.

Szívöltöztetés adventben

A karácsonyi előkészületek közül mi lehet fontosabb, mint a szívünk ünneplőbe öltöztetése. Ebben ad kedves, szívmelengető segítséget Ódor Fanna frissen megjelent könyve, a Szívöltöztetés.

Tucatjával találkozhatunk már adventi kalendáriumokkal, lelki naplókkal, csokival vagy egyéb apróságokkal töltött naptárakkal, melyek mind a karácsonyi készülődést hivatottak segíteni. Én évekig nem találtam az igazit, ami egészen testhezálló lenne. Némely naptárak túl terjengősek, mások túl könnyedek vagy épp unalmasak voltak. Idén azonban nagy örömmel vágtam neki egy egészen új könyvvel az adventnek. Igaz, ez december 1-jén indul, de azt a pár nap különbséget már igazán kibírom.

De miért is tetszik nekem annyira ez a könyv. Egyrészt már a megjelenéskor lenyűgözött, hogy egy viszonylag friss írótársam írta a kötetet. Lackfi Kreatív Írásra járunk mindketten és az írásai alapján meg nem mondtam volna, hogy még csak bő egy éve kezdett igazán írni. Amikor megmutatta a csoportnak a készülő könyvet, nagyon kíváncsi lettem. Fanna kedves kis történetekkel töltötte meg a Szívöltöztetés című könyvet, amit Bódi Kati illusztrált. Beleolvastam itt-ott, előre, titkosan. Semmi giccs, sehol egy közhely, nincsenek súlyos teológiai gondolatok. Kedves, szívmelengető történetek vannak benne, melyeknek mind van valami üzenete, tanulsága, melyet a hétköznapjainkba átültethetünk. Olyan világot tár elénk, melyben örök értékek mentén kapcsolatban élnek egymással az emberek.

hirdetés

„-Szeretek veled menni – mondta a férfi – köszönöm, hogy elkísértél. Jegyezd meg: nincs járhatatlan út, ha jó az útitársad. Jézus azt mondta magáról, hogy Ő az Út. Őt kövesd, és biztonságban leszel! És Ő is ölbe fog venni, amikor elfogy az út.
-És Hozzá bújhatok?
-Hát, persze! Nagyon szereti.”

Bár tényleg csak pár történetet olvastam el előre, hogy nekem is izgalmas meglepetés legyen napról napra a könyv, de a jóleső izgalommal, amivel várom az ismeretlen történeteket, egészen biztos, hogy igazi szívöltöztetés lesz az idei advent számomra.

Kívánom, hogy mindnyájan találjuk meg a módját, hogy ne csak testünket és otthonunkat, hanem a szívünket is ünneplőbe tudjuk öltöztetni mire eljön a karácsony!

 

Kép: Parakletos Könyvesház

Blog Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás