2024. 04. 09.

#csakegygondolat – Isten nem számonkéréssel érkezik az életünkbe

Tegnapelőtt volt az isteni irgalmasság vasárnapja. Ennek kapcsán hoztunk egy részletet a Megszabadítottál szégyenemtől című könyvünkből. #csakegygondolat az irgalom és a szeretet kapcsolatáról Sára történetén keresztül.

Hágár, a szolgálólány engedelmeskedett Sárának és bement Ábrahámhoz, hogy foganjon és gyermeket szüljön az idős házaspárnak. Mivel azonnal meg is fogant, úgy érezte, felülkerekedett úrnőjén. Ez azonban zavarta Sárát, így kemény kézzel bánt vele, míg a várandós nő meg nem szökött a pusztába. Isten angyala azonban megkereste Hágárt és átadta neki az Úr személyes ígéretét. Isten nem kért rajta számon semmit, nem vádolta, sőt megáldotta a szolgálót és fiát. Izmael jövőjét ugyanúgy számon tartotta, mint Izsákét.

Miért fontos ez a momentum? Mert ez lehet a vigasztalásunk minden rossz döntésünkben. Isten nem számonkéréssel érkezik az életünkbe, ha nem fogadjuk el az ő tervét, vagy nem bírjuk kivárni az ajándékát.

hirdetés

Számára mi, emberek vagyunk a legfontosabbak.

Természetesen ez nem legalizálja előre a bűnöket, de vigasztalás lehet, ha már meghoztunk egy rossz döntést. Ami pedig a legfontosabb ebben a történetben, hogy Isten semmiképpen nem bünteti meg azt az új életet, aki fogant Sára hibás döntése miatt. Nem tesz különbséget a fogantatás körülményei alapján. Teljes értékű gyermekének tekinti, már a fogantatása pillanatától van számára egy személyes terve. Ezt soha nem felejthetjük el, mikor saját döntéseinket, vagy mások döntéseit szemléljük.

Lábánné Hollai Katalin: Megszabadítottál szégyenemtől – A Biblia és a 21. század meddő asszonyai

 

Kép: Jan Skwara | Dreamstime.com

#csakegygondolat Lábánné Hollai Katalin
hirdetés