2020. 12. 30.

Ezért kezdd el most az újévi fogadalmadat!

Nem gondolom, hogy egy új évnek egy új kezdetnek is kell lennie. Minek korlátoznánk le magunkat, miért ne lehetne elkezdeni valami újat most?

Amikor tiniként bújtam a női magazinokat, akkor az új esztendő és a tavasz mindig az az időszak volt, amikor gyorsan, akár két hét alatt is változtatni kellett az életünkön – legalábbis az újságok ezt írták. 

Lapos has két hét alatt, bikinikész test egy hét alatt… stb. Amikor érezzük, hogy a nyakunkon a nyár, vagy az új esztendő, akkor mindig turbó üzemmódba kapcsolnánk, hogy bepótoljuk azt a sok elvesztegetett hetet, hónapot. A határidő messzesége meg is szépíti az újévi elhatározást: nem kell azonnal változtatnunk, hanem majd jövőre. 

Tologatjuk a céljainkat, az álmainkat, majd amikor belevágunk valami újba, akkor olyan drasztikusan akarunk változtatni az életünkön, hogy nem bírjuk tartani a tempót.

hirdetés

A lelkesedésünk egy hónapig sem tart aztán ki. 

A változást nem szabad halogatni, kezdd el kis lépésekben átformálni az életedet még ma! Egészségesebb életmódra vágysz? Keress fel egy dietetikust, vegyél egy jó receptes könyvet és lassan alakítsd át az étkezésedet. Nem kell egyik napról a másikra átállni csak a salátára, meg fogyasztó turmixokra. Nem kell hirtelen heti hét napot edzened úgy, hogy előtte sosem sportoltál. Ha az elején már vannak apró sikerélményeid, akkor sokkal könnyebb emelni a tétet. 

Azzal se várj az új évig, hogy közelebb kerülj Istenhez.

Vannak, akik úgy gondolják: ráérnek komolyabban foglalkozni a vallással, ha majd idősebbek lesznek és gyermekeik születnek. A fiatal éveiket még szeretnék gondtalanul kiélni. Azonban az Istennel való kapcsolatunk nem egy olyan dolog, amire „ráérünk”.

Jézus nem az új esztendőben hív téged, Ő nem egy fogadalom akar lenni, vagy egy jó kis szokás, program, logikus gyermeknevelési módszer.

Ő az életed része akar lenni, kapcsolatba akar kerülni veled, mégpedig ma. Egyikünk sem tudhatja, hogy mennyi idő adatott nekünk ebben a földi valóságban, vagy mikor lesz vége ennek a világnak. Jézus az ajtó előtt áll és zörget. Nyisd ki neki a szívedet még ma! Hozzá bármikor fordulhatsz, a nap minden percében elérhető. Ne várj az új évig vele, keresd fel most! 

Nem kell azonnal elolvasnod az egész Bibliát, vagy minden egyes nap három órát imádkoznod. Egy gyenge, erőtlen segélykiáltással is behívhatod Istent a szívedbe: kérlek jöjj, és legyél az életem Ura(,) Jézus, mert szükségem van Rád és a Te kegyelmedre!

Egészen biztos vagyok benne, hogy válaszolni fog. 

Borítókép: Melinda Nagy | Dreamstime.com
Blog Harmati Dóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás