2020. 05. 12.

Te sem tudod milyen könyvet olvass a házasságról?

Szerintem az eljegyzés után a legtöbb menyasszony felvásárolja a fél boltot párkapcsolati könyvekből, házasságra felkészítő bestsellerekből. Azonban be kell vallanom, hogy számunkra a vőlegényemmel a legfelkapottabb könyvek annyira nem jelentettek nagy katarzist, azonban egy kevésbé közkézen forgó írás igen.

Lássuk be, olyan nagy eltérés nincsen a keresztény házasságról szóló könyvek között. Azonban a szerző stílusa nagyban befolyásolhatja azt, hogyan csapódnak le bennünk az üzenetek. Mi több könyvet is elkezdtünk olvasni, nem mondanám, hogy haszontalan tapasztalat volt, de valami mindig hiányzott ezekből a számunkra.

Aztán egy nap rátaláltam Timothy Keller könyvére, akinek a stílusa és a gondolkodása nagyon közel áll hozzám. Hezitáltam, hiszen annyi könyvet vettem már a témában, biztosan kelleni fog még egy? A kérdés jogos volt, azonban a könyv erre teljesen rácáfolt: megtaláltuk azt, amit mind a ketten örömmel olvasunk, és ami a monogám kapcsolatok mellett is kristálytisztán érvel, tehát azoknak is tudom ajánlani, akik egyedülállóak, esetleg rossz családi háttérből jönnek vagy félnek a házasságtól. 

hirdetés

Ezt az írást nem pusztán könyvajánlónak terveztem, hiszen még mi sem értünk a könyvünk végére, de már most rengeteget fejlődtünk belőle! Ezzel az írással arra buzdítalak titeket, hogy ne adjátok fel a keresést, rengeteg szerző és könyv íródott a témában, meg fogjátok találni azt, ami a legjobban illik hozzátok, amire éppen szükségetek van! Tudom, nagy a választék, de egyes kiadók lehetővé teszik, hogy belekukkanthass online is a könyvekbe. Érdemes élni ezzel a lehetőséggel, megnézni a fejezeteket, elolvasni pár oldalt, és csak ezután dönteni. De akkor sem kell kétségbeesni, ha hozzánk hasonlóan olvasgattok több könyvből is. Ezek a beszélgetések semmiképpen sem lesznek hiábavalóak, hiszen a cél ilyenkor is megvalósul: közösen olvastok, beszélgettek, készültök lélekben életetek új fejezetére. 

Borítókép - Fotó: unsplash.com
Blog Harmati Dóra Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás