2020. 05. 02.

Anyák napi ajándékötletek saját kezűleg

Anyák napja alkalmából újabb ajándékötleteket gyűjtöttünk össze, hogy igazán szívhez szóló, egyedi és különleges meglepetéssel lephessétek meg az anyukákat és nagymamákat!

„Szerintem egy ajándék akkor lesz igazi, ha személyre szóló. Ebből érezzük, hogy a szeretteink mennyire ismernek minket, mennyire tudják, mire van szükségünk. A kézzel készített ajándékok egyre jobban jönnek vissza a divatba, egyre nagyobb a szellemi értékük, hiszen manapság gyorsan le lehet tudni egy ajándékutalvánnyal mindent, de aki az idejét-energiáját áldozza a másikért, azzal mi magunk is ajándékká tudunk válni a másik számára” – olvasható a korábbi ajándékötletes cikkemben.

Anyák napján különösen fontos lehet, hogy személyre szóló ajándékot készítsünk, hiszen ki másnak lehetnénk még olyan hálásak, mint Édesanyánknak?

Ő aztán főleg megérdemel, minden figyelmet, energiát. Így újra kézműves ajándékok készítésére buzdítok mindenkit néhány tippel, melyekhez nem kell nagy kézügyesség se felnőtteknek, se gyerekeknek, mégis visszaidézik azokat az óvodai, kisiskolás emlékeket, mikor kicsiként a legegyszerűbb összeragasztózott papírfecni is könnyeket csalt a szülők szemébe:

  1. GOMB CSALÁDFA

Szerezzetek be pár gombot ás alkossátok meg az unokákból-gyerekekből vagy akár az egész családfából álló képet, úgy hogy őket egy-egy gomb jelképezze. Válasszatok egy ideális képkeret, hozzá egy beleillő papír, amire ráragasztjátok egyesével a gombokat. Majd mindegyiknek rajzoljatok testet úgy, hogy anyukátok vagy nagymamátok fogja mindenkinek a kezét. Akár egy-egy gyermekhez a saját egyéniségükhöz illő ruhát, frizurát, alakot is megrajzolhatjátok, hogy ne csak a neve tükrözze a személyiségét. Ez egy igazán szívhez szóló és személyes ajándék lehet, főleg ha még ezt az idézetet is ráírjátok saját kézírásotokkal, hiszen értelmet nyer a gomb mint jelkép:

hirdetés

„ANYA/ NAGYI OLYAN, MINT EGY GOMB. MINDENT EGYBETART!”

Az igazán leleményesek még személyesebbé alakíthatják, ha gomb helyett olyan tárgyat illesztenek be, ami még jellemzi is az anyukát/nagymamát. Gomb esetében a szabó, varrók előnyben, de alkotni lehet csipeszből, kövekből, magokból stb.

  1. SZÍVBE ZÁRT KÉPEK

Itt az ideje, hogy igazán szívünkbe zárjuk az emlékeket. Nyomtasd ki az összes fontos fényképet, amivel szívesen meglepnéd szeretteidet és helyezd el őket szív alakaztatba a képkereten belül. Ráadásul nem csak szív, de akár kereszt alakzatba is felragaszthatod őket akár ezekkel a sorokkal:

„Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad,
Áldd meg két kezeddel az Édesanyámat!
Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat:
Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!!!”
(Dsida Jenő: Hálaadás)

  1. HÁLA CSOKOR

Te mi mindenért vagy hálás Édesanyádnak/Nagymamádnak? A finom sütikért, a szüntelen türelméért, azért hogy megtanított imádkozni vagy az önzetlen szeretetéért? Írj le lehetőleg minél több dolgot kivágott papírlapokra és ragaszd fel az összeset egy képkeretbe, vagy tedd egy befőttes üvegbe. A papír cetliket akár virágszirmok alakjában is kivághatod, hogy igazi csokrot alkossanak, de lehetnek akár pillangók vagy szívecskék is. Így a kép nem csak a sokszínűségétől lesz dizájnos, de öröm lesz olvasni a szívmelengető üzeneteket is.

Kívánom, hogy (ebben a járványügyi helyzetben is) mindenki megtalálhassa a legmegfelelőbb módját annak, hogy hálát adjon Édesanyjáért és Nagymamáiért akár ezekkel a kézműves tárgyakkal. De legfőképp az ajándékokon túl, imáinkban hordozzuk Őket, hogy még sokáig éltesse Őket a Jóisten!

Bonifert Rita

Képek forrása: pinterest.com

Blog Kreatív
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás