2020. 04. 01.

Regényes valóság vagy valóságos regény? – könyvajánló

Lássuk csak! Olvasnál valamit karantén idején? Kellene valami új könyv, valami egészen más, mint az eddigiek? Akkor figyelj! 

Képzeld el, hogy angyalok ülnek az autódban, miközben utazol valahova, angyalok állnak melletted, amikor főzöd az ebédet. Ott vannak a teraszon, amikor a teádat kortyolod, amikor a kutyával játszol a kertben. A létra tövében állnak, amikor ágaskodva mosod az ablakot. Árgus szemekkel figyelik a fák lombjában, a ház repedésében, a szomszéd padlásán megbújó ellenséget és egyetlen pillanat alatt akcióba lendülnek, ha a kénes leheletű kis dögök közelítenek hozzád. Kardjukat villámgyorsan rántják elő, ki tudja honnan és arcukon a végsőkig való elszántság tükröződik. De ha nincs veszély, kedvesen nevetnek, beszélgetnek egymással, miközben lógatják a lábukat az ablakpárkányról és gyönyörködnek a zöld gyepben, a virágágyásokban és az illatos főztödben.

Ha mindezt sikerült elképzelned, akkor jöjjön a folytatás: Egy városban élsz, ahol nagyon furcsa dolgok történnek. Egy rossz érzés, benyomás kerít hatalmába. Valami nincs rendben, de nem tudod mi és nem tudod miért. Látszólag a megszokott módon telnek a napok. Az emberek teszik a dolgukat, köszönnek egymásnak, de valami akkor sincs rendben. És igazad is van!

Láthatatlanul, de befészkelte magát a városba az irigység, a félelem, a keserűség, a magány és a kapzsiság démona.

Nem láthatók, jól elbújtak a sötét, eldugott helyekre, de pillanatok alatt lecsapnak az emberre, ha picit is elbizonytalanodik. Ha megretten a jövőjétől. Ha elveszettnek és magányosnak érzi magát. Alig várják ezt a percet és a csúf, sötétben bujkáló, sötét démonok és belecsimpaszkodnak ez emberbe, rátelepszenek a szívére.

De nincs minden veszve, mert Isten harcosai is jelen vannak a városban. A legerősebb és legokosabb angyali csapat érkezik, hogy az imádkozó, Istent kereső embereket megmentsék. Először csak figyelnek és kisebb harcokba bocsátkoznak. Megbújnak a templom közelében és várják, hogy az emberek észrevegyék, hogy baj közeleg és komoly imádságra van szükség. De ez nem megy könnyen. A mélyen hívőket is megtalálják a kis démonok és igyekeznek őket megkaparintani. Az angyalok viszont nem vívhatnak meg minden harcot, ők csak a démonokkal küzdhetnek meg, de a döntést Isten mellett, az embereknek kell meghozniuk. Ha ez megtörténik, akkor ők teljes erővel támadhatnak.

De vajon elég erősek-e az emberek, hogy ne bukjanak el a kísértésben? Elég erősek, hogy talpra álljanak és Istenhez kiáltsanak?

Most azt mondod, hogy ez egy izgalmas mese a jó és a rossz küzdelméről. Most azt mondod, hogy a valóság szerencsére sokkal egyszerűbb. De vajon nincs-e mégis egy szemernyi valóság abban a kitalált, fantasztikus regényben, amit Frank E. Peretti írt Ez élet sötétsége címen?

Ha szeretnél egy izgalmas, magába szippantó regényt olvasni, ami elgondolkodtat, kérdéseket vet fel és a „kitalált regénysége” ellenére felemeli a tekinteted Istenre, akkor ezt a könyvet kerested.


A kötet ezen a linken a “777” kuponkód megadásával 5% kedvezménnyel megvásárolható a Good News könyvesboltjában! 

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás