2019. 09. 25.

3 tipp, hogyan építsd tudatosan a párkapcsolatodat

Azt mindnyájan tudjuk milyen álmaink párkapcsolata, mi lenne az ideális, sokan mégsem hiszik, hogy azt meg is lehet valósítani. Talán a sok irreális romantikus film az oka, talán korunkra annyira jellemző önbizalomhiány. Minden esetre van egy jó hírem: harmonikus, tartós és boldog párkapcsolat létezik!

Ezt te is biztosan elhiszed, hiszen miért ne léteznének olyan emberek, akiknek sikerül ezt megvalósítani. De ha azt mondanám, hogy neked is lehet ebben részed, azt is elhinnéd? Márpedig néhány apró figyelmességgel, tudással és tudatossággal ez bárki számára elérhető. Persze nem árt, ha az elhatározás a pároddal kölcsönös! Íme néhány tipp, ami neked is segíthet egy lépést tenni a boldog és tartós párkapcsolat felé:

1. Tudatosítsd magadban az elvárásaidat!

Ne csak az általános, sokat hallott dolgokra gondolj! Szeretnéd, ha a párod minden nap meleg vacsorával várna és összepárosítaná a zoknijait a mosás után! Vagy szeretnéd, hogy kisportolt kockahasa lenne. Esetleg jóban lenne az anyukáddal. Könnyen lehet, hogy az elvárásaid nagy része nem is tudatos.

hirdetés

Pedig, ha te magad sem tudod, mit vársz a párodtól, ő honnan tudhatná és hogyan teljesíthetné?

Úgy tudod legkönnyebben feltérképezni ezeket, ha megnézed, milyen tulajdonságok, cselekedetek bosszantanak a párodban. Ezek nem feltétlenül rossz dolgok, csupán nem pont ezt várod el tőle, ő mégsem fog tudni rajta változtatni, ha nem tud ezekről, és te sem tudsz lemondani róla, ha nem vagy velük tisztában.

2. Nézz szembe a „családi örökségeddel”!

Nem tréfálok. A múltad, a családi háttered nemcsak a génállományodat határozza meg. Az elvárásaid, a terveid, a jellemed mind a múltadban gyökerezik. Sőt, lehet, hogy néhány gyerekkorodban szerzett bántás, fájdalmas megjegyzés vagy motiváló gondolat mélyen beléd ívódott és mind a mai napig meghatározza az életvezetésedet. „Pénzzel mindent el lehet érni.” „Isten mindig segít.” „Csak arra számíthatsz, amit te magad csinálsz meg.”  …

Vess számot ezekkel a mondatokkal és találd ki a saját jelmondatodat, amire fel szeretnéd fűzni az életedet. Haladó szinten pedig a pároddal is meghatározhatjátok a közös mottótokat.

3. Oszd be okosan az idődet!

Ha ez olyan könnyű volna! Ez valóban nem egyszerű, hiszen manapság rengeteg programlehetőség kínálkozik állandóan, és a kötelességek is csak gyarapodnak, ahogyan haladunk előre a korban. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy elegendő időt szentelj azoknak a dolgoknak, melyek fontosak számodra. Ha a párkapcsolatod is ezek közé tartozik, akkor ezt nem veheted félvállról.

Egy héten keresztül vezess naplót arról, hogy melyik nap pontosan mivel, mennyi időt töltöttél! Utána sokkal könnyebb lesz tudatosan döntened a kapcsolatod mellett bizonyos dolgok rovására.

Ha szeretnél még ennél is többet tenni a párkapcsolatodért, gyere el a pároddal a 777 által szervezett párkapcsolati kurzusra, melyen rengeteg gyakorlattal, játékkal és beszélgetéssel készülünk.

Van havonta 2,5 órád a párkapcsolatodra? Ha igen, itt tudsz jelentkezni.

Blog Segítő tippek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás