2019. 09. 06.

A kezdő egyetemista imája

Most kezded az egyetemet? Tele vagy félelemmel vegyes izgalommal? Nem tudod, hogy jó döntést hoztál-e, amikor erre a szakra jelentkeztél? Vagy egyszerűen csak annyira új minden körülötted? A hivatásod megtalálása egy olyan pontja lehet az életednek, amin keresztül még jobban meg tudod tapasztalni Isten gondoskodását és vezetését. Ez az ima reméljük, rávilágít arra, hogyan érdemes kezelned a bizonytalanságaidat, és hogyan tudod átadni Istennek a félelmeidet.

Drága Istenem!

Hálát adok neked azért, hogy felvettek az egyetemre. Valamiért itt vagyok, valamiért minden ide vezetett, és szeretném ezt megköszönni neked. Tudom, hogy ez csak a kezdet, tudom, hogy nekem is bele kell adnom a saját erőmet abba, hogy azzá az emberré tudjak válni, akinek te teremtettél. Szeretném a kezedbe adni a hivatásomat, az egyetemi éveimet. Kérlek add, hogy az emberek meglássák rajtam, hogy hozzád tartozom! Bárhová is vezet az utam, bármilyen munkahelyen is fogok majd kikötni, az életemmel szeretnék tanúságot tenni rólad! 

Uram, köszönöm ezeket az éveket, kérlek add, hogy gazdagodhassak barátságokkal, felejthetetlen élményekkel. Kérlek add, hogy megtalálhassam azokat az embereket, akik mellett önmagam tudok lenni, akik azért szeretnek, aki vagyok, és nem kell rejtegetnem mellettük a nézeteimet és a hitemet. 

Uram, a te áldásodat kérem az egyetemi éveimre, a te segítségedet, hogy jó döntéseket tudjak hozni, és a te erődet, hogy mindig fel tudjak állni, ha elesem!

Ámen

Harmati Dóra Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás