2019. 04. 01.

Az “Élet hónapja” véget ért, de az életvédelem nem állhat meg

Március az „Élet hónapja” volt oldalunkon. A célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az élet szépségére, a teremtés koronájára, az emberre, különös tekintettel a magzatokra.

A februári OFFLINE alkalom témája a “Babák titkos élete” címet viselte, ahol az életvédelemnek tudományos alapot is adtunk, illetve bejelentettük az “Élet hónapját”, amely során felhívtuk a figyelmet a magzati élet szépségére és védelmére.

Ezt több módon tettünk meg. Az első és legfontosabb pontja a közös böjt és ima volt. Egy Facebook csoportban buzdítottuk egymást, és imádkoztunk azért, hogy minden megfogant élet megszülethessen.

hirdetés

Az élet naptárában napi szinten lehetett követni a magzati fejlődést a fogantatástól a születésig képekkel illusztrálva és adatokkal alátámasztva. Emellett pedig minden napra jutott egy kép/videó/cikk, amelyek más-más módon mutatták be az életvédelmet.

Közös Facebook kereten hirdettük, amelynek célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a valódi életkorunk 9 hónappal korábban számítandó, mint a születésünk.

Pályázatot hirdettünk „Élet!” címmel, amire számos csodálatos mű érkezett, amelyből párat hamarosan az „Életbevágó” rovatban közre is adunk.

Ezeken túl pedig volt egy kerekasztal beszélgetésünk is Életvédelem? címmel a Fiatalok az Élet Szolgálatában, a CitizenGo, és  Titkos Küldetés(R) tagjaival együttműködve, amely során számos kényes kérdésről beszélgettünk és az alapvető vitapontokat is átnéztük.

Visszatekintve elmondhatom, hogy nagyon gyümölcsöző hónapon vagyunk túl. A böjt miatt megalakult Facebook csoportban majdnem ötszázan gyűltünk össze, és az ott megosztott történetek bátran állítom, hogy minden csoporttagot megerősítettek és buzdítottak az imában és böjtben való kitartásra. Az egyik csoporttag, Virovecz Adrienn verset is írt:

“Élet Hónapja”

Egyszer megfogant az életünk,
Örültek mamák-papák, szülők.
Formálódtunk hétről-hétre,
Míg meg nem születtünk a 9-be.

Világrajöttünk sírva-ríva
Édesnyát megsiratva.
Boldog könnyei folytak,
Szívünk egyszerre dobbant.

Teltek-múltak hetek, hónapok,
Míg kimondtuk az első mondatot.
Később elmentünk az oviba,
Szülők ajkát elhagyta sok ima.

Az iskola keményebb tészta volt,
Tanultunk betűket, számokat s minden jót.
Hazafelé ballagva, fáradtan mondtuk:
“Jaj de nehéz az iskolatáska”.

Leírnám a felnőttkoromat, de még csak 14 vagyok.
Itt állunk, Nagyböjt küszöbénél,
Igyekezve Húsvétra készülődvén.

Istenem kérlek hallgasd meg imáinkat,
S fogadd el felajánlásunkat,
Hogy minden megfogant élet 
Tovább cseperedhessen békében.

A kismamák ne dobják el a gyermeküket, 
Hiszen Te teremtetted őket.
Segíts nekik, hogy meghalljanak Téged,
És szívük mélyéből szeressék a kicsiket.

Apró, kiszolgáltatott teremtmények,
Kiket az anyai szeretet védhet.
Atyám, áldd meg, s szeresd őket,
Kik később szolgálnak majd Téged.

Legyenek majd jó keresztények,
Kik majd dicsőítik Nevedet.
Váljanak hű szolgáddá,
S hálával forduljanak Hozzád.

 

Az “Élet hónapja” véget ért, de az életvédelem folytatódik!

Nem kell ahhoz főállású életvédő aktivistának lenni, hogy életvédő legyen az ember. Az az álom, hogy a “pro-life” szemlélet legyen a normális a fiatalok között, ezért létrehoztunk egy Facebook csoportot, ahová minden 30 év alattit szeretettel várunk. Hogy mi a csoport célja? Először is az, hogy erősítsük egymást történetekkel, érvekkel, szempontokkal, hogy feltehessük az ezzel kapcsolatos kérdéseinket, megosszuk dilemmáinkat… és létrejöjjön egy új, életvédő generáció, hiszen együtt többre vagyunk képesek!

Végezetül pedig itt a hónap imája, amelyet ezek után sem fáradhatunk el imádkozni…

Mennyei Atyám! 
Dicsőítelek az alkotásaidért! Te vagy minden élet forrása, az élet ajándékozója, „hiszen te formáltad bensőm, s anyám méhében te szőtted a testem”. Most a legkisebbek miatt jövök Eléd, a méhen belüli gyermekekért, akiket hozzám hasonlóan saját Képmásodra teremtettél! Köszönök Neked minden megfogant életet, minden újabb csodát! Kérlek, adj védelmet a legvédtelenebbeknek, hogy minden megfogant ember megszülethessen. Áldd meg a szülőket, hogy a nehézségek ellenére is meghagyják gyermekük életét. Kérlek, adj nekik szeretetet és bátorságot, és rendeld ki mindazt, ami gyermekük születéséhez és felneveléséhez szükséges! Adj nekem erőt, hogy mindig szeretettel kiálljak a méhen belüli élet mellett, hogy imáink, szavaink és tetteink hatására az abortusz gondolata is megszűnjön. Jézus Krisztus nevében. Ámen.

Életbevágó
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás