2019. 02. 14.

Szerelemhimnusz

Szent Pál apostol ír levelében a hit, remény és szeretet erejéről. Mivel a szerelem, a szeretet egyik legszebb formája így egy új megközelítésből írtam át levelét. Olvassátok szeretettel az én szerelemhimnuszomat:

 

SZERELEMHIMNUSZ

Írhatok rúzsfoltokkal díszített, parfümömbe mártott, költőket meghazudtoló szerelmi verset; ha szeretet nincs bennem, csak üres szavakat olvashatsz ki a sorokból.

hirdetés

Vihetlek romantikus utazásra, ahol elbűvöllek a természet csodáival, a helyi ízek világának különlegességeivel, a lenyugvó nap pompázó színével, hogy igazán tükrözzem azt a lángolást, amit érzek érted – Ha valódi szeret nincs bennem, bárhova utazhatunk együtt, a szíved mélyébe sose érkezhetek meg.

Lehetek a legokosabb meg a legszebb, akire büszke lehetsz, mert eredményeim téged is többé tesznek, így leszünk mi a legkedveltebb szuperpáros! – Ha szeretet nincs bennem, csak a látványos kitűződ lehetek oldaladon.

Főzhetem a kedvencedet, eltakaríthatom minden holmid, ápolhatom a kerted – a lelked; ha szeretet nincs bennem, csak a munkásod lehetek.

Adakozhatok szegénynek, önkénteskedhetek minden percben, ülhetek a templomban a VIP sorban, Isten látja, tisztán tartom Neked a lelkem; ha a szeretet feléd nem mutatom, társ nélküli zarándok leszek az úton.

A szeretet türelmes, ha tizedjére is mondja el ugyanazt.
A szeretet jóságos, ha eljön a megbocsájtás perce.
A szeretet nem féltékeny, ha párját dicsérik, őt meg senki sem.
A szeretet nem kérkedik, ha már megint neki volt igaza.

Nem is kevély, mert társa boldogságát keresi.
Nem tapintatlan, mert szavakkal lehet ejteni a legnagyobb sebet.
Nem keresi maga javát, mert mire jó az érdekházasság?
Nem gerjed haragra, mert az agresszió semmire nem megoldás.

Mindent eltűr, hiszen néhány  rigolyától is válthat a másik kedvessé.
Mindent elhisz, hiszen az ima a legerősebb kapocs.
Mindent remél, hiszen közösen írják a jövőt.
Mindent elvisel, hiszen együtt lesznek legyőzhetetlenek.

A szerelemben megszűnhet egyszer a sok csókos levél, kevesebb wellness utazás, mulandó a szépség és az erőn felüli háztartás. De míg az igaz szeretet élteti és a Jóisten megáldja, nem fog szűnni sohasem az érted élő szerelmem lángja!

 

Hálából Kedvesemnek minden közös percünkért!

Bonifert Rita

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás