2018. 12. 10.

Ajándékozd meg Jézust (is)!

Az adventi időszakban sokat gondolunk szeretteink megajándékozására, arra, hogy vajon mivel tudnánk meglepni őket, mi az, aminek a legjobban örülnének, hiszen mégis csak a szeretet ünnepére készülünk. De mi a helyzet az ünnepelttel, akinek a születésnapjára emlékezünk? Mit tehetünk a kicsi Jézusnak a betlehemi jászol elé?

Az advent számomra mindig is különbözött a nagyböjti időszaktól. Nagyböjtben valahogy sokkal könnyebb lelkileg felkészülnöm Jézus feltámadására bűnbánattal, jótettekkel, mint adventben a születésére, hiszen a nagyböjt valahogy sokkal nyugodtabb időszak. Adventben viszont minden az ünnepről szól, mégis valahogy olyan könnyen ki tud üresedni az egész, mintha valójában minden másról szólna, csak éppen a lényegről nem, az igazi mély, meghitt várakozás és elcsendesülés talán ki is marad belőle. Többször jártam úgy, hogy úgy telt az Adventem fele vagy akár háromnegyede is, hogy közben elfeledkeztem arról, hogy valójában kinek kellene lennie az elsőnek azok közül, akiket meg szeretnék ajándékozni.

Jézusnak persze egész más módon készítünk ajándékot, mint embertársainknak. Hiába akarnánk elintézni annyival, hogy veszünk neki valamit a legközelebbi boltban, valahogy nem ilyen egyszerű a dolog. Ehhez sokkal nagyobb előkészületre és fantáziára van szükség. Vajon minek örülne Jézus?

Jézus számára az a legnagyobb öröm, ha elfogadjuk az ingyenes ajándékát, a megváltást, és őszinte szívvel szeretni akarjuk Őt és embertársainkat, illetve arra törekszünk, hogy jobb emberré váljunk és folyamatosan növekedjünk a szeretet cselekedeteiben és az erényekben. Ez sem megy magunktól, az Ő kegyelmére van szükségünk ehhez, de elengedhetetlen a mi törekvésünk is. Most az advent ideje alatt csinálj minden egyes nap egy kis csomagot Jézusnak, aznapi jócselekedetekkel, imákkal, adakozással, felebaráti szeretettel, bűnbánattal, böjttel és még sorolhatnám a lehetőségeket, amelyekkel meg lehet tölteni! Ha katolikus vagy, élj a roráte mise lehetőségével, és ezt is ajánld fel Jézusnak, a korábban kelés nehézségeivel együtt! Igazán szép élményt tud adni és segít lélekben is felkészülni Krisztus születésére, ha Vele indítod a napot.

Igaz, hogy már meggyújtottuk a második gyertyát is az adventi koszorúnkon, és ez már azt jelzi, hogy az adventi időszak felénél tartunk, de sosem késő elkezdeni! Sosem késő megnyitni a szívünket a várva várt Gyermek előtt. Sosem késő elkezdeni a jócselekedeteket, Istennél nincs olyan, hogy utolsó pillanat! Legyen az a cél, hogy minél több ilyen kis csomagocska gyűljön össze karácsonyig, helyezd el őket egy képzeletbeli kis kosárkába, és ott gyűjtögesd, hogy meglephesd vele a szeretett Megváltót. Egészen biztosan meg fog örülni az igyekezetednek, és garantáltan máshogy fogod átélni az ünnepeket, és meghittebbé válik számodra a készülődés is.

hirdetés

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Isten csak akkor szeret minket, ha halmozzuk a jótetteket, Ő ezek nélkül is ugyanúgy szeret minden egyes embert és mindennap gyönyörködik bennünk, hiszen a gyermekei vagyunk. Ha őszintén megnyitjuk előtte a szívünket, Ő meg fogja tölteni túlcsorduló szeretetével.

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.” – János 3,16

Áldott, kegyelmekben gazdag adventi készülődést kívánok mindenkinek!

 

Nagy Barbara

 

Egyéb Nagy Barbara
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 12. 10. 21:01

    Üdv!
    “Jézusnak persze egész más módon készítünk ajándékot, mint embertársainknak.” Hajjajajajaj!Látod,ez a baj! Bárkinek,mikor készíted az ajándékot,Jézusnak is készíted.Hát elfelejtettétek mit tanított nektek?Hiába olvassátok a Bibliát?(bár azt is megmondta,hogy halljátok de felfogni azt nem tudjátok.Túlbonyolítjátok az a baj!!)
    “Vajon minek örülne Jézus?” Végre,úgy veszem észre egyre jobban értitek mire gondolok.Még van sallang de sokkal jobb.
    ” Istennél nincs olyan, hogy utolsó pillanat!” Ez meg egyenesen zseniális. Gratula Barbara!Örül a szívem.
    “ez nem azt jelenti, hogy Isten csak akkor szeret minket, ha halmozzuk a jótetteket, ” Csodás!!!!!!
    “..hiszen a gyermekei vagyunk. ” Nem is tudom fokozni már!
    !!!!!!! “Ha őszintén megnyitjuk előtte a szívünket, Ő meg fogja tölteni túlcsorduló szeretetével.” Kedves Barbara,ezen gondolkozz el.Kérlek téged,most hagyd abba,gondolkozz és utána folytathatod……………………………. Istennél nincs olyan hogy HA.Ez a szó bennünk létezik.Ezek szerint HA nélkül nem értitek Istent.Ejnye. A mondat második fele még rosszabb,mert feltételhez köti Isten szeretetét. Értsétek meg,nincs olyan,hogy Isten csak azokat tölti meg szeretetével,akik valamit,valamilyen,valamikor stb csinálnak. Rettentően félre vezető.( még úgy is,hogy a bölcsek tudják,hogy valójában magunkról szól) De mi van a többiekkel? Nem veszitek észre,hogy nem értik.Mért nem hallgatjátok meg őket? Lehet,hogy ti sem értitek? Szép szavak mögé bújtok? “túlcsorduló szeretetével” Mi ez?
    Végezetül megjegyezném,hogy ebben a cikkben nagyon sok jó gondolat is volt. Ezt ne feledjük!