2018. 06. 08.

Egy kérdés az utolsó napon

Azt hiszem, a legtöbb keresztény eljátszott már a gondolattal, milyen is lesz a világvége. Technikai részletekbe persze nem vagyunk beavatva, ám ha már hisszük, hogy lesz ilyen, elgondolkodtató, pontosan hogyan történik majd… Gondolatkísérlet következik.

Felmerült bennem, lesz-e akár csak pár perc, mikor már biztosak leszünk benne, hogy eljött az ítélet napja, de még abban a helyzetben vagyunk, ahol talált minket épp az esemény. Mennyire fogjuk átélni a határpillanatokat? Lehetséges, hogy ott állsz majd a zöldségesnél, ülsz az osztályteremben, ebédelsz a kollégákkal. Lehet, hogy sorozatot nézel majd a legjobb barátoddal, de akár randin, vizsgán, gyakorlatilag bárhol meglephet a dolog.

Most képzeld el… Egy ilyen hétköznapi szituációban hirtelen eget rengető kürtszót hallasz. Felpillantasz és meglátod Krisztust. Itt van. Eljött dicsőségben. Pont, ahogy mondta. A melletted lévő teljesen lefagy.

– Ez meg mi? – fordul hozzád.
– Itt a világ vége. Eljött Jézus. – válaszolsz tömören.
– És te tudtál erről? – Hangzik a kérdés.

Na igen. Ott a pont. Van felelősségünk. Van olyan információ, amit azért illene megosztani. Minimum a hozzánk közeliekkel… Ha pedig azt nézzük, amit Jézus kért a missziós parancsban, látjuk, hogy ez tényleg a minimum.

hirdetés

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

#csakegygondolat Kunszabó Anna
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Gézu 2018. 06. 10. 11:00

    Lukács 21-ben Jézus mondja ezeket:

    “25. Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a földön pedig kétségbeesett rettegés a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt. 26. Az emberek meghalnak a rémülettől, és a világra zúduló szörnyűségek várásától. Az egek erői megrendülnek. 27. Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőben, nagy hatalommal és dicsőséggel. 28. Amikor ez teljesedésbe kezd menni, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok ideje.

    29. Ezután mondott nekik egy hasonlatot: „Gondoljatok a fügefára és a többi fára. 30. Amikor már kihajtanak, tudjátok, hogy nemsokára itt a nyár. 31. Így ti is, mihelyt látjátok, hogy ezek mind bekövetkeznek, tudjátok, hogy közel van az Isten országa. 32. Bizony mondom nektek, nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek be nem következnek.”

    És itt azt mondja h. gyakorlatilag ez az utolsó nap még a kortársai életében bekövetkezik. Ami viszont nem történt meg. Erre van valami magyarázat?