2018. 02. 22.

Köszönjük, Fiúk!

Kedves Fiúk! Sándor, Shaoang, Csaba és Viktor! Messze vagytok, ma mégis nagyon közel kerültetek a szívünkhöz! Figyeltünk Titeket, szurkoltunk Nektek és most együtt örülünk Veletek! Szeretnénk gratulálni és megköszönni mindazt, amit kaptunk Tőletek!

Talán még soha nem figyelt oda az ország ennyire a téli olimpiára, mint ma. Mi “nyári nemzet” vagyunk, az identitásunk része, hogy sikeres sportnemzetként jegyeznek minket, hogy kis országként az élmezőnybe tartozunk, de érthető okokból ezt az identitásformáló erőt inkább a nyári sportok alakították, ezért mifelénk inkább a nyári volt “az” olimpia (noha számos kiválóságunk mutatta már meg magát a téli játékokon is). Legalábbis a mai napig. Mert ami ma történt, az mindenkit magával ragadott. 

Fiúk, itthon most Rólatok szól minden! Híradások, közösségi oldalak hírfolyamai, munkahelyi beszélgetések a konyhában, mosolygós “hallottad?!” kiáltások a folyosón. Fiúk, rendkívül büszkévé tettetek minket! 

Le a kalappal, előttetek! Igazi teljesítményt helyeztetek az asztalra egy olyan világban, amelyik egyre inkább sablonos, szürke és középszerű alakokat emel fel. Kitartásról adtatok tanúbizonyságot a legyintések és feladások közepette. Néhány kör alatt egységbe forrasztottátok az éppen politikai kampányok súlya alatt torzsalkodó nemzetet. Példát mutattatok; keményen dolgoztatok és győztetek. Hatalmas dolog ez!

hirdetés

Fiúk, őszintén és nagyon köszönjük Nektek! És köszönjük azoknak, akik, bár nem hoznak haza aranyat, méltó helytállással és küzdeni tudással képviselnek minket a játékokon! Köszönjük azoknak, akik tanúsítják, hogy érdemes nagyot álmodni, azért keményen dolgozni, eközben kiemelkedőt alkotni, mindvégig kitartani, küzdeni, helytállni. A siker órájában pedig még mindig Embernek, alázatosnak maradni.

Egy olyan nemzet tagjaiként, amely sokszor inkább csak a múltjára tekintve érez büszkeséget, köszönjük, hogy Ti – és ne feledjük el: oly’ sokan a hétköznapokban – brilliáns példái vagytok annak, hogy a jelenünkben is megannyi érték van!

Hatalmas tettet hajtottatok végre! Szép volt, köszönjük, Fiúk!

 

Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI

Blog Vágvölgyi Gergely
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás