2018. 01. 25.

Az amerikai elnök bevezette az élet szentségének napját!

A Fehér Ház január 19-én közleményt adott ki, melyben az emberi élet fontosságára és szentségére hívja fel a figyelmet. A dokumentum középpontjában a „meg nem születettek” szomorú sorsa és az amerikai abortusz-helyzet elkeserítő állapota található. A kormányzat egyértelműen állást foglal a magzat életének védelme mellett és támogatásáról biztosítja azokat a polgárokat akik kiállnak ezért a fontos ügyért.

Donald J. Trump a „Menet az életért” (March for Life) elnevezésű, több mint negyven éve rendszeresen megtartott demonstrációval kapcsolatban szólalt meg a témában és adta közre a mellékelt nyilatkozatot. Az elnök élőben jelentkezett be a megmozduláson. Videóüzenetben hangsúlyozta a menet fontosságát és beszélt az abortusz törvény szigorításának tervéről is. Kijelentette, hogy a témában súlyos jogsértés folyik, hiszen az élethez való jog az embert megillető legalapvetőbb joga. Az elnök így fogalmazott:

„Kormányzatom idején mindig védelmünkbe vesszük a Függetlenségi Nyilatkozatban legelsőként megfogalmazott jogot, és ez az élethez való jog”

A kiadott közlemény január 22-ét jelöli meg az Élet Szentségének Napjaként (National Sanctity of Human Life Day) és előrebocsátja, hogy az Egyesült Államok kormánya erőfeszítéseket fog tenni a születendő gyermekek élethez való jogának védelmezésében

Az Élet Szentségének Napja kihirdetése: https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/president-donald-j-trump-proclaims-january-22-2018-national-sanctity-human-life-day/

Forrás

 

 

Egyéb Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás