Ne jó apák legyetek! – 777
Filmajánló

Ne jó apák legyetek!

Péntek este. Tea. Kanapé. Gyümölcssaláta. Film. Talán többeknek is így ért véget a péntek estéjük. Én is azok közé tartozom, akik szeretik megünnepelni egy munkás hét végét egy jó filmmel. Már hetek óta szemeztem egy filmmel, amit a híres Kendrick fivérek (Tűzbiztos házasság, Imával nyert csaták, Végtelen hit, Lendkerék) készítettek már évekkel ezelőtt Bátorság emberei címmel.

A film négy rendőr történetéből indul ki, akik a felelős munkájuk után otthon, a házasságukban, gyermeknevelésben is megpróbálnak helytállni. Az élet azonban egyikük számára sem könnyű. Isten akarata szerint apának és férfinak lenni komoly kihívás, amit nem lehet félvállról venni. Elhatározzák, hogy fogadalmat tesznek, és a Biblia útmutatása szerinti apák lesznek, a fogadalomban leírtakat pedig bármikor számon kérhetik egymáson.

A film után rengeteg gondolat kavargott a fejemben, de leginkább arra tudtam gondolni, hogy egyszer az én férjem is apa lesz. Olyan jó lenne, ha ő is megfogalmazná a fogadalmát, és ebben nem lenne egyedül. Ha lennének kortársai, akikkel összekapaszkodva, egymást bátorítva nemcsak jó apák lennének, hanem Isten akarata szerinti apák. Tanítóként tapasztalom, hogy mekkora hátrány egy gyerek számára, ha apa nélkül nő fel. Keresztényként pedig azt látom, hogy helyes apakép nélkül helyes istenképet kialakítani rendkívül nehéz.

Férfiak, apák! Sokkal több múlik rajtatok, mint hinnétek!

Nemcsak eltartanotok kell a családotokat. Rajtatok múlik, hogy a gyermekeitek megismerik-e Istent, kiegyensúlyozott, boldog felnőttek lesznek-e. Rajtatok múlik, mennyire fogják szeretni és tisztelni a házastársukat, gyermekeiket és a többi embert. Rajtatok múlik, fel tudnak-e nőni igazán, vagy örökké otthon fognak ülni céltalanul, vagy elkallódnak.

Fogadjátok meg ti is, hogy nemcsak jó apák lesztek, hanem Isten terve szerintiek! Legyetek ti is bátrak!

 

Link a filmhez.

Itt olvashatjátok Vágvölgyi Gergely blogját a filmről. 

Kép: mafab.hu

Előző bejegyzés Következő bejegyzés

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá