2018. 01. 04.

MEHR 2018 – Na, de mi is ez a MEHR?

Ma este kezdődött el a XI. MEHR Konferencia Augsburgban. Több mint 10.000 ember vesz rajta részt, szerte Európából és a világ többi tájáról. De mi is ez a MEHR pontosan?

Jonannes Hartl egy karizmatikus, lelkes keresztény fiatal volt a 90-es években, amikor egyre sürgetőbb elhívást érzett az imádságra. Hamarosan válaszolt is az elhívásra ugyanis, mikor úgy érezte, Isten Augsburba küldi, ahol az imádságból fog majd megélni, gondolkodás nélkül belevágott.

Két hónap kemény böjt és ima után kezdtek kinyílni előtte a kapuk, melyeket Isten neki készített.

Akkor már működött Kansas Cityben egy imádságháza, ahol a hét minden napján folyamatosan imádkoznak. (1999 óta folyamatosan imádkoznak, egy percre sem hagyták abba!) 2005-ben Johannes is megalapította feleségével az augsburgi imádságházát. 2011-től kezdve pedig ők is éjjel és nappal, állandóan imádkoznak. Imádkoznak Európáért, a békéért, a fiatalokért, az Egyházért, a betegekért és még rengeteg szándékért. Hangszerekkel, énekkel, kötött imákkal, saját szavaikkal és a Szentírás szavaival imádkoznak minden percben. Azóta rengetegen csatlakoztak a szolgálathoz. Mivel a szolgálók naponta hat órát imádkoznak három turnusban, gyakorlatilag mindnyájan adományokból élnek.

hirdetés

Az első MEHR konferenciát (magyarul “többet”) 2007-ben szervezték meg. Azon még százan sem vettek részt, de tíz év alatt százszorosára nőtt az érdeklődők száma. Ez a konferencia rendszerint január legelső hétvégéjén van (csütörtöktől vasárnapig) Augsburgban. A központban Isten van és az imádság. Ez alatt a négy nap alatt a tízezres tömeg együtt dicsőíti Istent, szentmisén és istentiszteleten vesz rész, illetve előadásokat hallgat világszerte ismert előadóktól. (Néhány példa: Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka, Stefan Oster passaui püspök, Michael Patrick Kelly énekes) Az ökumenikus konferencia alatt lehetőség van szentségimádásra, gyónásra, lelkivezetésre és elmélyülésre. 

A kulcsszó: többet! (MEHR) Többet Istenből, többet az Atya jelenlétéből, Jézus elsöprő szeretetéből és többet a Szentlélek munkálkodásából!

A konferencián rendszerint rengeteg a magyar résztvevő is, így mindig van magyar fordítás!

A tavalyi beszámolónkat itt olvashatjátok. Ez pedig egy tanúságtétel a tavalyi konferenciával kapcsolatban. Itt pedig négy jó tanácsot olvashattok a dicsőítéshez, imához melyeket a tavalyi konferencián helyeztek a résztvevők szívére. 

Az idei konferencia élő közvetítése itt nézhető (sajnos itt nem elérhető a magyar fordítás):

UPDATE: A konferencia élő közvetítése az esemény lezárultával már nem érhető el, a videók az eseményről létrehozott lejátszási listán továbbra is megnézhetőek. További videók ide kattintva találhatóak.

További információk a konferenciáról a MEHR 2018 hivatalos oldalán.

Képek: katolisch.de és mehrkonferenz.org

Lelkiség Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás