2017. 12. 24.

Karácsonyi szeretethimnusz

Szeretethimnusz a karácsonyi ünnepekre!

 

Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező.

Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.

hirdetés

Ha a szegénykonyhában segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket zengek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit nem használ nekem.

Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony.

A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.

A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát.

A szeretet barátságos az idő szűke ellenére is.

A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van.

A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.

A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.

A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.

A szeretet soha el nem múlik.

A videojátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak.

De a szeretet ajándéka megmarad

Lelkiség
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 12. 24. 12:01

    Egyet értek a gondolatokkal.(most bajban vagyok,mert nincs kapaszkodóm)
    Valahogy ilyen gondolatokat várok mindig,nem csak azért mert Istenről szó sincs,hanem mert olyanról ír Zoltán ami nekünk és értünk szól.A szeretet ezeken a helyeken kezdődik.Illetve magunkban kezdődik de mindjárt utána a családdal folytatódik.Ám ez sohasem csak a család vagy csak a környezet. Kezdetben magunkat kell szeretni,majd magunkat+családot,majd magunkat+családot+környezetünket,és így tovább.A legvégén pedig Isten szerepel.Mért a végén?Mert ez csak a látszat,valójában az elején van.
    A szeretet egyesíti mindazon pozitív érzéseket,tulajdonságokat és cselekedeteket amit csak elképzelni tudunk,de önmagában semmi.Nem szeretnünk kell megtanulnunk,hanem boldogan élni,kedvesnek lenni egymáshoz,segíteni egymásnak,örömet szerezni egymásnak,odafigyelni egymásra stb. Tettekben mutatkozik meg minden.Ahogy Zoltán is írja.
    Itt is mint másban,fordított sorrendet követnek a legtöbben,mért jó ez?