2017. 12. 14.

Ebben a szobában élt Teréz anya – FOTÓ

Teréz anya egész életében azon fáradozott, hogy a szegények és a betegek szenvedésein segítsen. Kalkuttai szobája pont ugyanezt az egyszerű, szeretetteljes lelkületet hordozta.

A képen látható szobában élt és dolgozott az indiai Kalkuttában Teréz anya, 1950-től egészen 1997 -ben bekövetkezett haláláig. Ebben a kis szerény helységben tartott megbeszéléseket, folytatott egyeztetéseket telefonon, illetve írta elmélkedéseit és leveleit. Teréz anya ajtaja mindenki számára mindig nyitva volt.

A falra kihelyezte a világtérképet, illetve India térképét is, ezeken bejelölte azokat a helyeket, ahol a Szeretet Misszionáriusai rend tevékenykedett. Teréz anya kézzel írt jegyzeteket vezetett valamennyi rendházáról, pontosan tisztában volt azzal, hogy a nővérek hol és milyen munkát végeznek.

Ez volt az a szoba is, ahol Teréz anya elhunyt: utolsó földi pillanataiban szándékosan a keresztet, egész pontosan Jézus arcát és töviskoronáját nézte.


A tavaly szeptemberben szentté avatott Teréz anya tíz legszebb gondolata:

1, Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte.

2. Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.

3.  A béke egy mosollyal kezdődik.

4. A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.

In-memoriam-Terez-Anya_3fb2db6cccf4a23383383394b28b2b31

5. Mai világunk legnagyobb betegsége nem a lepra vagy a tuberkulózis, hanem sokkal inkább az az érzés, hogy senkinek sem kellünk, senki sem törődik velünk, és hogy mindenki által elhagyatottak vagyunk.

6. A testi betegségekre ott vannak a gyógyszerek, de a magányt, kétségbeesést és reménytelenséget egyedül a szeretet képes meggyógyítani. Sokan vannak a világban, akik egy darabka kenyérre éheznek, de még többen olyanok, akik csak egy kis szeretetre.

7. Mindannyiunknak egy élete van! Miért nehezítjük meg egymásnak?

terez-anya3-e1450433813668-1024x579

8. Az embereknek szükségük van segítségedre, de ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts! A legjobbat add a világnak, amid csak van, s ha verést kapsz cserébe, mégis a legjobbat add a világnak, amid csak van!

9. Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.

10. Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, gyermekeitekre, válogatás nélkül minden embertársatokra – s ez segít majd, hogy kibontakoztassátok egymás iránti szereteteteket.

Forrás: Aleteia

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás