2017. 10. 20.

12 városban több mint ezer gyerek imádkozott a békéért – FOTÓK

Több mint ezer magyar gyermek imádkozta egyszerre a rózsafüzért a Kárpát-medencében Kézdivásárhelytől Budapesten át egészen Pannonhalmáig.

A világméretű katolikus segélyszervezet, a „Kirche in Not” (Szükséget Szenvedő Egyház) az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért nevet viselő akcióban való részvételre szólított fel világszerte. Hazánkban a 777 csapata vállalta fel ennek a fontos ügynek a népszerűsítését és a magyar ajkú közösségek imába hívását. Október 18-án, 9 órakor a Kárpát – medencében több iskolában, óvodában, háztartásban egy pár percre felfüggesztették a munkát és a békéért imádkoztak.

Szeretnénk kifejezni köszönetünket annak az 1350 diáknak és 85 pedagógusnak, akik felhívásunkra felfigyeltek és a kezdeményezés mellé álltak.

Köszönjük az intézményvezetőknek, hogy engedélyezték a második tanítási óra rendjének megváltoztatását és az atyáknak, akik maguk is imádkoztak a gyerekekkel. Hiszem, hogy az imának ereje van! Hiszek abban is, hogy a béke kiimádkozható, csak ki kell tartanunk benne!

hirdetés

Szeretném még felsorolni azokat a településeket, ahonnan kaptunk visszajelzést a közös imádságról (biztosan többen voltak olyanok, akik nem regisztrálták magukat): Pásztó, Ajka, Edelény, Budaörs, Pannonhalma, Szekszárd, Kiskunfélegyháza, Tenk, Diósd, Mórahalom, Kézdivásárhely, Buzita.

A szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola imádkozó diákjai így fogalmazták meg gondolataikat az imádság után:

“Nagy odafigyelés kell hozzá.”

“Nyugalommal töltött el.”

“Közben szeretetet lehet érezni a szívedben.”

“Én bánatot éreztem, mert az jutott eszembe, hogy sok gyermek szenved és teljesen tehetetlenek.”

“Felajánlom az imádságot a beteg nagyanyámért és a nemrég elhunyt édesapámért. De az egész országért is.”

“Fontosnak érzem magam, ha imádkozok, hiszem, hogy valaki meghallgat.”

Bese Gergő atya

Lelkiség
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás