2017. 10. 11.

Egymillió gyermek imádkozik

A világméretű katolikus segélyszervezet, a „Kirche in Not” (Szükséget Szenvedő Egyház) az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért nevet viselő akcióban való részvételre szólít fel. Október 18-án helyi idő szerint 9 órakor a világ minden táján különböző korú gyermekek összegyűlnek, hogy együtt imádkozzanak az egységért és a békéért. A világ több részén fél órára felfüggesztik a tanítást is.

A gyermek rózsafüzér akciót 2005-ben, Venezuelában indították el. Az alapötletet Szent Pio atya egyik mondása adta, ami így hangzik: „Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!”. Innen a kezdeményezés elnevezése is. A katolikus egyházban az október a rózsafüzér hónapja.

A „Kirche in Not” németországi szervezete nyomtatott segédanyagokkal támogatja a kezdeményezést, amik tartalmaznak egy útmutatót a rózsafüzér imádsághoz, rövid elmélkedéseket  az öt rózsafüzér titokhoz és az imaszándékhoz, mint a hajlandóság a vita utáni megbékélésre, valamint a rászorulók megsegítésére.

hirdetés

A hajtogatók és a plakátok „Egy millió gyermek imádkozza a rózsafüzért” címszóval, 20 centes darabáron megrendelhetők a segélyszervezet müncheni irodájában. A papi hivataloknak ingyenesen rendelkezésre bocsájtják.

www.kath.net

Fordította: D.R.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás