2017. 10. 18.

“Nem a siker elérése a cél, hanem a cél elérése a siker” – A II. Management by Jesus Szimpóziumon jártunk

Második alkalommal rendezték meg a Management by Jesus Szimpóziumot. Kiss Ulrich jezsuita atya már tíz éve foglalkozik vállalkozókkal és cégvezetőkkel akik keresztény értékek alapján szeretnének kiteljesedni hivatásukban. A konferencián téma volt többek között a tudatos vállalkozás, a közösség fontossága, a távlatokban való gondolkozás, illetve a cégvezetés keresztény szabályai. Egykérdéses interjúnk és képes összefoglalónk következik.

Több vezetőt is megkérdeztünk: mit üzen a jövő keresztény vállalkozóinak, politikai vezetőinek?

 

„Találjanak maguknak olyan mentorokat és példaképeket akik mellett tanulni tudnak, akik mellett a szemléletüket formálni tudják, akik mellett fel tudnak nőni. A másik legfontosabb üzenet, hogy

hirdetés

ne egyedül próbálkozzanak hanem teremtsenek közösséget

és ezzel a közösséggel fognak tudni előre lépni”

Feller Antal, a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. vezérigazgatója

 

„Nem gondolom, hogy különösebb életbölcsességek birtokában lennék, de ezzel a jezsuita lelkülettel azt tudnám mondani, hogy

ne készülj semmire, de légy kész bármire.

Mindenképpen egy nagy nyitottsággal és rugalmassággal álljanak hozzá az élethez és a hivatásbeli feladatokhoz. Mindezek mellett azonban ugyanúgy fontos a cél, hiszen egy jól megfogalmazott világos irány nélkül nincs értelme a vállalkozásnak, de a célnál még fontosabb az út amin járunk.”

Fürjes Balázs, budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos

 

„ Ha egyszer majd döntenek valamiben, gondolják végig, hogy annak a döntésnek milyen hatása van egy hét múlva, egy év múlva és tíz év múlva? Milyen hatása van a személyes életükre, a családjukra, a közösségükre?”

Csák János, a MOL Nyrt. volt elnöke

 

„Együttműködés és alkalmazkodás.

Az azonos értékrendű fiataloknak és szervezeteknek együtt kell működniük, de egyben alkalmazkodniuk is kell az őket körülvevő környezethez.”

Heves István, az MNKH Bagdadi Relációs Iroda vezetője

A képre kattintva galéria nyílik!

Borítókép: A II. Management by Jesus Szimpóziumot a Fővárosi Közgyűlés dísztermében tartották, amely teljesen megtelt keresztény vállalkozókkal és cégvezetőkkel, de az érdeklődő egyetemisták is szép számban képviseltették magukat.
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás