2017. 07. 10.

Hozz döntést! – A boldogság választható

Mi az oka annak, hogy a hívő emberek között is gyakori a depresszió? Miként lehetséges, hogy a hit, amely segíthetné a felépülést, bizonyos esetekben még tovább fokozza a terheltséget? S mi a magyarázat arra, hogy ezek az emberek többnyire szemrehányásokkal illetik magukat lehangoltságuk miatt, mintha annak oka csupán hitük hiányossága volna?

Korunk talán leggyakoribb betegsége a depresszió. A legtöbb fiatalt érinti ez a betegség. Valószínűleg nincs még egy olyan téma, amit ennyire túlegyszerűsítve kezelnénk, mint a depressziót.  Nem árt, ha tudjuk, mi is pontosan a depresszió, hogyan ismerhetjük fel magunkon és társainkon, és hogyan kezelhetjük megfelelően. Itt egy keresztény könyv, mely remek segítség ebben: A boldogság választható.

Mit jelent a depresszió? Mi okozza? Hogyan kerülhető el? Hogyan juthatunk túl rajta, ha már szenvedünk tőle? A boldogság valóban választható, vagy a körülmények határoznak meg minket? Ha a boldogságot választjuk, mely úton juthatunk el hozzá? Ezek azok a kérdések, melyekre ebben a könyvben megkísérelnek választ adni a szerzők. Egyértelmű válasz nem létezik. A különböző depressziós állapotok nem egyetlen okra vezethetők vissza, noha a legtöbb esetben a felgyülemlett harag áll a háttérben. Nincs egyszerű megoldás, ám a Jézus Krisztusba és az Isten igéjébe vetett hit az alapja mindegyiknek.

A könyv szerzői (Robert Hemfelt, Frank Minirth, Paul Meier) olyan keresztény pszichiáterek, akik a saját életükben is alkalmazzák azt, amiről írnak. E könyvük már a harmadik kiadását éli.

„Meggyőződésem szerint a boldogság egy folyamat, amely döntések sorozatára épül. A boldogság tehát döntés kérdése, amelyet mindenkinek magának kell meghoznia.” /Frank Minirth/

 

Könyvük üzenete, hogy minden embernek lehetősége van a belső öröm és békesség megélésére. Ugyanis mindannyian szeretnénk a boldogságot választani, de még nem tudtuk elérni. Ennek oka, hogy a belső békét és örömöt rossz helyen keressük. A belső kiteljesedést a munkahelyi előre meneteltől vagy a családtól várjuk. Meggyőződésük, hogy minden emberben van egy olyan belső üresség, amelyet csak az Istennel való személyes kapcsolat tölthet be.

Ez a könyv eligazítást nyújt a szeretet, a boldogság és a belső béke állapota felé vezető, megfelelő úton. Egyaránt szól azokhoz, akik depresszióval küzdenek, és azokhoz, akik nem küzdenek súlyos hangulatzavarral, ám még boldogabbak szeretnének lenni.

 

Istennel való meghitt kapcsolat

A könyv egyik fejezetében sorra veszik mi a boldog, kiteljesedett élet hét fő irányelve. Melyek mindegyike bibliai alapokon nyugszik és a három fő alapszükséglet (önértékelés, bensőséges kapcsolat másokkal, és Istennel) beteljesedését segítik elő.

Azok, akik Jézust személyes megváltójukként ismerik, és az ő tanítása szerint élnek, a boldogságot választhatják. A Krisztusba vetett bizalom egy akaratlagos döntéssel kezdődik. Ezután, ha letörtnek és értéktelennek érezzük magunkat, Isten jelenlétében megláthatjuk saját értékeinket és erőt meríthetünk ahhoz, hogy szembe nézzünk problémáinkkal és felépüljünk.

A depresszió mellett a harag és a szorongás kezelése is terítékre kerül a könyvben. Olyan praktikus tanácsokkal látnak el a szerzők, amelyeket önállóan alkalmazhatunk a boldogsághoz vezető úton.

A könyv segítségével a depresszióval küzdők lehetőséget kapnak arra, hogy önmagukat jobban megértsék, és szerepet vállaljanak saját gyógyulásukban valamint segítséget nyújt az egészséges embereknek is, hogy több megértéssel forduljanak lehangoltsággal küszködő társaikhoz.

A könyv beszerezhető a D18 keresztény kávézó és könyvesboltban. Ráadásul, ha a fizetésnél a 777-re hivatkozol, 10% kedvezményt kapsz a könyv árából!

Gergely Kinga

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás