2017. 07. 08.

Anya leszek! 8.rész – Mire várunk?

Első gyermekemet várva rengeteg új lelki élménnyel, tapasztalattal gazdagodom, ezeket osztom meg Anya leszek! című sorozatomban rávilágítva arra, hogy egy gyermek érkezésére való felkészülés nem csak a babaholmik beszerzését jelenti. Az új élethelyzetet Isten elé helyezve testileg és lelkileg is csodálatos folyamat részesei lehetünk, így Benne minél teljesebben megélhető az anyaság mibenléte.

Ha egy pillanatra lefagy a videó, vagy nem nyílik meg egy alkalmazás azonnal, általában minimum egy sóhaj, szemforgatás a reakció, sőt néhányak akár nyomdafestéket nem tűrő szavakkal is kifejezik nemtetszésüket. Nem várunk. Nem szeretünk sorban állni, nem szeretünk a buszra várni, van, hogy azt se várjuk meg, míg lefő a kávé. Létezik instant is. Meg mirelit pizza. És gyorstalpaló.

Azt viszont, hogy egy gyermek megszülessen, kénytelenek vagyunk kivárni… Az erre utaló várandós kifejezés helyett nagyon elterjedt a terhes szó. Egy külföldi származású doktornő, mikor arra kért, többet pihenjek, azt mondta, szép a magyar nyelvben, hogy ki tudja fejezni, a szervezet ilyenkor nagyobb megterhelésnek van kitéve. Tetszett, hogy nem a gyermeket nevezi tehernek ezzel a kifejezéssel, mégis úgy érzem, a legszebb megnevezés, az áldott állapot, utána pedig a várandósság.

Mire is hívja fel a figyelmünket ez a kifejezés? Felgyorsíthatjuk az életünket, a közlekedést, az ismerkedést, a házimunkát, a termelést, az üzletkötést … bármit, de egy gyermek fejlődésnek követése figyelmeztet arra, hogy az emberi természetet nem változtathatjuk meg! Isten bevont minket az Ő teremtő munkájába, és – többek között – türelemre tanít általa.

hirdetés

Alig várom, hogy magamhoz ölelhessem a gyermekemet, hogy láthassam az arcát, hogy láthassam, mikor a férjem először tartja a karjában. Mindeközben emlékeztetnem kell magam arra, hogy a várakozás ideje milyen hatalmas kincs, ha Isten kezébe helyezem!

Értékes az időnk! Értékes alapja a jegyesség a házasságnak, a kispapság a papságnak, a várandósság az anyaságnak.

Az üdvösségtörténetet  szemlélve is kitűnik, Isten türelemre tanít minket, a várakozás pedig érték. Egyetlen hirtelen gondolattal is teremthetett volna, mégis folyamatként hozta létre a világot. Nem instant, hanem szeretetből! Azonnal elküldhette volna a megváltást, mégis egy népet választott, akikre rábízta a várakozás titkát, amiben kitartottak. Évezredekig várták a Gyermek születését.

Nekünk is személy szerint egyesével ki kell várni a pillanatot, mikor Jézus megszületik a szívünkben, mind  kezdettől fogva várandósak vagyunk Krisztussal! A megtérés útja valódi vajúdás, ami minden fájdalmat megér, hiszen új élet kezdete!

Borítókép: Lovely couple hugging in gorode. Europe.
Anya leszek! Kunszabó Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás