2017. 07. 02.

10 csodálatos gondolat Istenről

A 777 legnépszerűbb cikkei közé tartoznak, amelyek különböző példaértékű emberek gondolatait tartalmazzák. Korábban például Teréz anya, vagy Böjte Csaba testvér nagyszerű mondatait olvashattátok, most azonban kicsit különleges gondolatokat osztunk meg. A főszereplő ugyanis Isten!

  1. Most tanultam meg, hogy nem arra kérem Istent, hogy teljesítse azt, amit én elterveztem, hanem hogy segítsen megérteni, mi az értelme annak, amit ő tesz velem. (Wass Albert)

  2.  Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről. (Woody Allen)

  3. Ha Isten könnyet helyez a szemedbe, az csak azért van, mert a szívedben szivárványt akar kifeszíteni. (Charles Haddon Spurgeor)

  4. Képzelj el egy repülő madársereget. Na? Hány madarat láttál? Tizenegyet? Tizenkilencet? Ötöt? Van némi fogalmad róla, de a pontos számot nem tudod. Akkor honnan jött ez a gondolat? Valaki odatette. Valaki, aki tudja a madarak pontos számát. És a fákét, a kövekét, a virágokét. Valaki, aki ezekben a századmásodpercekben is gondoskodik rólad, és megmutatja neked a hatalmát. (Paulo Coelho)

  5. Ahová a tudomány nem ér el, ott van Isten. (Szerelmünk lapjai c. film)

  6. Mikor elhagytak,
    Mikor a lelkem roskadozva vittem,
    Csöndesen és váratlanul
    Átölelt az Isten.
    (Ady Endre)

    hirdetés

  7. Istennek van humorérzéke. És mivel egy ilyen csodálatos világot teremtett nekünk, joggal várja el tőlünk, hogy még a legborongósabb napokon is találjunk okot a nevetésre. (Dean Roy Kontz)

  8. Ha baj van, sose embert kérdezz, mindig csak Istent, az ember esetleg téved, Isten soha, legfeljebb saját érdekedben késik a válasszal. (Szabó Magda)

  9. Az ember nem hozhat ítéletet sem önmaga, sem mások fölött. Mert nincsen abban a helyzetben, hogy az igazságot áttekinthetné. Az igazságot rá kell bízni Istenre. Aki tudja, mi az igazság, s aki nem büntetni, de gyógyítani akar. (Müller Péter)
  10. Isten nem a kitüntetéseidet, az okleveleidet és a diplomáidat, hanem a sebeidet fogja nézni. (Elbert Hubbard)

 

(Idézetek forrása: Citatum)
Fotó forrása: Planet Minecraft

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás