2017. 05. 20.

Az Iszlám Állam poklából érkezik a 777 OFFLINE következő vendége

Hatalmas megtiszteltetés érte a 777 csapatát, hiszen a következő OFFLINE alkalmunk vendége Bashar Warda erbili érsek lesz. Konkrétan arról a helyről érkezik, ahol az Iszlám Állam vegyi fegyverekkel végzi ki az embereket, kizárólag keresztény hitük miatt.

A 777 OFFLINE új helyszínre költözik, hiszen május 29-én, hétfőn a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban találkozunk! Nagy megtiszteltetés, hogy Bashar Warda iraki káld érsek lesz a vendégünk: egy olyan főpap szavait hallgathatjuk majd, aki az Iszlám Állam terrorjában védi és őrzi keresztény testvéreit.  Erbil városa ugyanis az Iszlám Állam egyik központja volt, a környéken beláthatatlan pusztítást végzett – és végez – a terrorszervezet.

Bashar Warda arról a helyről jön, ahonnan a felfoghatatlan hírek érkeznek az Iszlám Állam tevékenységéről.  Ahol keresztény testvéreinket gyilkolják meg a legkegyetlenebb módon minden nap, kizárólag hitük miatt. Azért jön, hogy mégis erőt adjon nekünk, és hogy mi erőt tudjunk neki adni. Fantasztikus dolog, hogy elfogadta a meghívásunkat, első szóra igent mondott, mert szeretne találkozni velünk, magyarokkal.

hirdetés

Nekünk, akiknek az a legnagyobb problémánk, hogy vasárnap hánykor menjünk misére, vagy hogy melyik templomba menjünk, szinte felfoghatatlan lesz ez a beszélgetés. De ugyanakkor nem csak azért kell ott lennünk, mert Bashar Warda történetei révén megerősödhet a hitünk, és megérthetjük, mit jelent úgy kereszténynek lenni, hogy bármikor megölhetnek a Krisztusba vetett hited miatt. Ez egy fontos tényező, de a szolidaritás sokkal fontosabb. Ha mással nem tudunk segíteni, legalább a jelenlétünkkel támogassuk az érseket. Azzal, hogy úgy térhet haza, hogy elmondhassa: rengeteg magyar van, aki büszke rá és az üldözött keresztényekre. Hogy hősökként gondolunk azokra, akiket hitük miatt bántanak. Rajtunk van a sor, hogy bizonyítsuk, a közönyösség helyett szeretettel tudunk az üldözött keresztények felé fordulni. Hadd tegyem minden 777-es olvasó szívére a mai Evangéliumot, amelynél jobban nem lehetne elmagyarázni, hogy miért kell ott lennünk május 29-én:

Búcsúbeszédében Jézus így szólt övéihez: „Ha a világ gyűlöl titeket, tudjátok meg: engem előbb gyűlölt. Ha a világból volnátok, szeretne titeket a világ, mint övéit. De ti nem vagytok a világból, mert kiválasztottalak titeket a világból; ezért gyűlöl benneteket a világ. Emlékezzetek vissza tanításomra: nem nagyobb a szolga uránál! Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tiéteket is megtartják. Mindezt miattam teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.”

Az esemény természetesen most is ingyenes, de ezúttal is regisztrációhoz kötött, amelyet a linkre kattintva érhettek el. A Facebook-eseményünknél további információkat tudhattok meg!

Borítókép: Archbishop Bashar Warda of Erbil, Iraq, at Myeondong Cathedral in Seoul, South Korea on Oct. 12, 2016. Photo courtesy of Aid to the Church in Need
Martí Zoltán
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás