2017. 02. 13.

Hiszek a csodákban!

Szombaton, február 11-én emlékeztünk az 1858-as események kezdetére, még pedig arra a Mária-jelenésre, ami Lourdes kis falucskájában történt. A Massabielle–barlangban történt találkozások Bernadett és Mária között napjainkban is meghatározó és a jövőbe mutató események.

18 alkalommal nyílt meg az ég és szállt a mennyország a földre. A „hölgy” hófehér ruhában, égszínkék övet viselt és kezében rózsafüzért fogott. Kezdettől fogva a bűnbánatra hívta Bernadettet és rajta keresztül a világot.

Február 25-én történt a forrás fakasztása, március 2-án a kápolnaépítésre való felhívás. Március 25-én sok kérlelés után elhangzik a „jelenés” neve is: „Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás”. Megerősítése ez az 1854-ben elfogadott dogmának és persze annak, hogy Mária nem csak Jézus világra hozatalára kapott küldetést, hanem arra, hogy ránk is vigyázzon. Ezért ragaszkodunk annyira hozzá, mert a kánai menyegző óta tudjuk, hogy képes hatni Fiára, még akkor is, ha Jézus számára „még nem jött el az óra”.

hirdetés

A kis faluból nagy zarándokhely vált, milliók keresik évente a gyógyulás titkát a szent helyen. De vajon meg lehet fejteni a titkot? Vajon tényleg léteznek csodák Lourdesban?

Az Egyház sok ezer csodás gyógyulást vizsgál, és bár eddig „mindössze” 69-et ismert el megmagyarázhatatlan volta miatt, daganatos betegségek, testi fogyatékosságok, látásproblémák megszűnései mind azt mutatják, hogy a kegyhely él és Mária nem hagyja cserben a hozzá könyörgőket.

A legnagyobb gyógyulások mégis a szívben következnek be: amikor elfogadod a kapott keresztedet, amikor kiengesztelődsz azzal, aki megbántott, vagy akit megbántottál. Ha újra tudsz örülni az élet szépségeinek, akkor a te életedben is megtörtént a csoda!

Ma a kegyhelyek ezzel a küldetéssel is bírnak: imádság, béke, csend, Isten közelsége. Higgyetek benne, kerekedjetek fel és keressétek meg a csodák forrásait!

Bese Gergő Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás