2017. 01. 17.

*MAGYAR* gyerekek aranyköpései – Ti küldtétek

Hogy hogy jön a kereszténységhez a padlizsán? És hogy kell megtéríteni a figyelmetlen cukrász kisasszonyt? A gyerekek megmondják!
Az egész szerkesztőségben nagyon jókat mosolyogtunk kacagtunk azokon, amiket kommentekbe írtatok egy múltkori aranyköpéses cikkünk alá. Annyira jók voltak, hogy lehozzuk őket egyben. Ez a magyar valóság!

Anya! van a Jóistennek anyajegye?

Nemrég, ahogy egy este imádkoztuk a 4 éves kisfiammal az Én Istenem, jó Istenem kezdetű imát, befejezés után pár másodperccel a kisfiam magába folytatta: “Jézus, most már mennyél aludni, Isten vigyáz ránk!”

Az én keresztanyukám a Szűz Mária!

hirdetés

– Balázs atya, maga vámpír?
– Miért lennék vámpír?
– Mert Jézus vérét issza!
(3. osztály)

Én: Huuu,de feltámadt a szél…
Erre a 4 éves: Anya, Jézus is feltámadt!

Leánykám mondása: Anya! Én jobban szeretem a gyümölcsöset imádkozni! (…áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus – A Szerk.)

Apa és fia nézik a Thomas-os mesét, az egyik régi részt találták meg.
Apa: De ez régi.
Fia: Nem baj, engem a Jóisten úgy teremtett, hogy szeretem a régit!

Tegnap este ovis hittanra menet szokás szerint benéztünk Jézushoz a templomba az üvegablakon keresztül, ám teljesen sötét volt. Mondtuk, hogy azért Jézus ott van. Mire a kisfiam (4,5 éves): “Én tudom, hogy Jézus szíve a lámpa!”

Kislányom 1,5 éves lehetett amikor először volt templomban, megbeszéltük hova megyünk, mit fogunk ott csinálni. Leültünk a padba erre ő megkérdezte fennhangon:
“Ez itt mi?”
Mondtam neki suttogva: Tudod ez itt a templom, az Isten háza!
Erre ő: Nincs itthon?

4,5 éves unokahúgom, amikor megtudta, hogy szentelt víz van a kis üvegben, rögtön mentünk “paposat” játszani és keresztelni a kis plüss állatokat. Mikor mindenki nevet kapott, szólt nekem csípőre tett kézzel: “Kérlek, hozz egy kis olíva olajat, meg kell kenni a homlokukat is!”

A kisfiam (5) múltkor közölte, hogy írassam be focizni, hogy neki is legyen olyan kupája mint a Lajos atyának a templomban…

Húsvét előtt vásároltunk, 3 tömött szatyorral megyünk haza. Zolikám, nem segítenél? Jó, Anya gondolj Jézusra. Ő sem nyavalygott, amikor a nehéz keresztet cipelte…

Gáspár, Menyhért, padlizsán!

A fiam 5 évesen megkérdezte:
– Anya Isten mindenki imáját hallja?
– Isten mindenki imáját meghallgatja aki szól hozzá.
– Jó nagy hangzavar lehet odafönn.

Unokáim “miséset” játszottak. Egyikük egy szép palástban közeledett felém, kérdeztem: Te vagy a pap bácsi? Mire ő: Dehogyis! Én a matricaosztó ministráns vagyok!

Hittanóra: Isten 4. parancsáról volt szó, vagyis az engedelmességről. Hittankönyv kérdése: vajon Jézus hogyan ad példát? Amikor Mária reggel felkeltette a gyermek Jézust, mit csinált? Felkelt, felöltözött és…?
“VISSZAFEKÜDT!”
(3. osztály)

Egyik este egy érzékeny pillanatomban az esti puszi után mondtam a gyerekeknek: olyan jó, hogy Ti vagytok a gyerekeink, köszönöm. Nagyobb fiunk (4 éves) gondolkodik, majd pár másodperc múlva hozzáteszi: ezt Istennek köszönd, Anya!

Anyuka: Legkisebb fiam az atyához intézve a kérdést: Te az Atya és Én a FIÚ, de hol a Szentlélek?

Mise után cukrászdába mentünk. Az eladó hölgy nagyon el volt foglalva. A 3 éves kisfiam megszólalt: Kérünk téged, hallgass meg minket!

Egyéb Vicc
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás