2016. 12. 24.

Biblia+égősor átlátszó táskában= modern evangelizáció – villáminterjú Néma Balázzsal

A saját Bibliával való tanúságtételre bátorítottunk mindenkit pár hónapja az interneten keresztül, mikor elindítottuk a #mutiabibliad kezdeményezést. Ezt a fajta evangelizációt fejlesztette tovább a tizennyolc éves Néma Balázs, ebben az adventben ugyanis nem csak szívén, hátán is viselte az örömhír terjesztésének ügyét. Egy átlátszó táska elsőzsebébe tette a Bibliáját, aztán fényfüzérrel világította meg.

Honnan jött az ötlet?

    Visszagondolva vicces hogy milyen áldott körülmények között szállt meg az ihlet. Éppen egy „jöjj be a jelenlétembe” dicsőítő estről tartottunk hazafelé Kunszabó Zolival és Eszterrel, beszélgetés közben Zoli többször is felhozta azt az esetet, mikor a Tűz evangelizációra egy átlátszó táskával mentem benne egy Bibliával. Ekkor jött az ötlet. Arra gondoltam, ez akkora ziccer, hogy nem lehet kihagyni.

Milyen érzés volt először viselni így a táskád?

    Először úgy álltam hozzá hogy „Oké Jézus, én böjtölök érte, te pedig legyél velem, vezess amerre akarsz és munkálkodj a szívekben!”

hirdetés

Hozzászoktál később?

    Nem volt nehéz hozzászokni, örültem, hogy így is megmutathatom Istent egy nap akár több száz embernek is, és hálás voltam, hogy engem választott erre.

Mit szóltak hozzá a barátaid, ismerőseid?

    Mindenkinek nagyon tetszett, a közösségi oldalamon még olyanok is lájkolták a fotót, akik egyáltalán nem hívők.

Hogy reagáltak az emberek az utcán? Elkaptál futólag pillantásokat?

     Volt, aki megdicsért, volt, aki megmosolygott, illetve zavarba jött, mikor leültem mellé a buszon, volt olyan is, akinek szemmel láthatólag nem tetszett.

Hogyan tapasztaltad meg Istent ebben az időszakban?

    Először is helyre kellett tennem magamban, hogy ezt miért is csinálom, azért hogy észrevegyenek az emberek, vagy azért hogy Őt vegyék észre.

Először számítottam rá hogy lesznek hitvitáim lelkes ateistákkal, de aztán teljesen rábíztam magam a vezetésre, és elfogadtam, hogy talán az embereknek csak annyi kell, hogy ez a pillantás megmozdítson bennük valamit, legyen az akár egyetlen gondolat, ami majd később fog gyümölcsöt hozni. Én sokat fejlődtem hitben, a kettőnk kapcsolatában.

Van valami bátorító üzeneted azok számára, akik hasonló dolgokon gondolkoznak?

    Imádkozzatok az ébredésért és kérjétek az Urat, hogy tegyen alkalmassá és használjon titeket!

Mindazt, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt, aki a mennyekben van. (Mt 10, 32)

Advent Interjú Kreatív
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás