2016. 11. 16.

Ferenc pápa nagy hatással volt Thomas Müllerre

Újabb labdarúgó-válogatott látogatta meg Ferenc pápát: ezúttal a világbajnoki címvédő német együttes tette tiszteletét a Vatikánban. A Nationalelf a találkozót követően unalmas döntetlent játszott Milánóban a házigazda olaszokkal. 

Ferenc pápa magánaudiencián fogadta még hétfőn délelőtt a német labdarúgó-válogatottat a Klementina teremben. A pápa  – aki személyesen is nagy futballrajongó,  – a játékosokat sok millió fiatal példaképének nevezte. A siker a sportmérkőzéseken sok tényezőtől és személyes áldozathozataltól is függ, de fontos a figyelem a másikra és persze a csapatszellem.

Ferenc pápa megköszönte a Német Labdarúgó Szövetség elnökének Reinhard Grindelnek, a kapitánynak Manuel Neuernek és a válogatott edzőjének Joachim Löwnek, hogy évek óta szorosan együttműködnek a német katolikusok Csillagénekes Akciójával.

hirdetés

A kezdeményezés keretében fiatalokat és gyermekeket támogatnak a világ legszegényebb országaiban.

„Ez a kezdeményezés is mutatja, mi együtt le tudjuk küzdeni azokat az akadályokat, amely a nélkülöző és kitaszított embereknek lehetetlen. Ezen az úton segítik Önök egy igazságosabb és szolidárisabb társadalom felépítését. Köszönöm a látogatásukat és minden jót kívánok a sportban és a szociális aktivitásukban.” – mondta a pápa.

Az audiencia rövid ideig tartott, már 9:14-kor a sárga autóbusszal Löw és 20 játékos és a kiegészítő személyzet elhagyta a Vatikánt és egyenesen a reptérre hajtottak. A Nationalelf a találkozót követően unalmas döntetlent játszott Milánóban a házigazda olaszokkal.

A Bayern sztárja, Thomas Müller örült a találkozásnak és így nyilatkozott a Bildnek „A  szülőfalumban az idősebb fiatalok nagy szerepet játszottak az egyházközség életében és a szentmiséken. A vallás és a hagyomány a társadalomnak bizonyos struktúrákat adnak, és ezt jónak találom.” A pápát pedig „egy mozgalom főnökének tartom, ami Európában nagyon jelentős.” Sok ember fontos gondolkodónak tartja a pápát – mondta Müller.

Bese Gergő

Borítókép: Pope Francis arrives to attend a private audience with German national soccer team at the Vatican, November 14, 2016. Osservatore Romano/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE.
Bese Gergő Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás