2016. 07. 26.

Új vértanúja van az egyháznak

Újabb terrortámadás történt, az elmúlt napok németországi borzalmai után ezúttal ismét Franciaországban. Az ország északi területén fekvő Rouen városban két támadó egy szentmise végén túszul ejtett egy papot, két apácát és további két hívőt. A francia rendőrség különleges alakulata megölte a támadókat, akik azonban ezt megelőzően elvágták a 84 éves pap, Jacques Hamel atya torkát. Egy további túsz, egy apáca súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg életéért küzdenek az orvosok. A terrorcselekményt az Iszlám Állam vállalta magára. A Szentszék barbár gyilkosságnak nevezte a támadást: “különösen azért lepnek meg minket a történtek, mert ez a szörnyű erőszakcselekmény egy templomban zajlott, ahol Isten szeretetét hirdetik” – fogalmazott a szentszéki szóvivő. A templom ellen már korábban is tervezett támadást ismert dzsihadista, a régióban számos muszlim fiatal radikalizálódott az elmúlt években.

Eddig a hír.

Az elmúlt hetekben szinte napi rendszerességűvé váló Nyugat-európai terrortámadások, kegyetlen akciók sorába “szépen” illik a mai rémtett. Európa értetlenül áll és kezét tördeli. A politikai vezetők egy része továbbra is patikamérlegen kimért “píszí” megnyilatkozások fogalmazásán munkálkodik.

hirdetés

Pedig valamit nagyon elrontottunk. Támadás éri kultúránkat, hitünket, mindazt, amit Európának hívunk.

Most annak van itt az ideje, hogy pitiáner vitáinkat félretéve arra találjunk sürgősen megoldást, hogyan oldjuk meg a legsúlyosabb, földrészünket érő kihívást. A magam részéről egy apró javaslattal szeretnék élni: térjünk vissza az értékeinkhez, mindazokhoz, amiből mindaz, ami Európában jó, szerethető, előre visz, kibontakozott. Ne tagadjuk meg hagyományainkat, hitünket, értékeinket.

Közben Jacques Hamel atya személyében új vértanúja van az egyháznak. Az örök világosság fényeskedjék neki!

Hírek Vágvölgyi Gergely
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Holdas Judit 2016. 07. 29. 16:51

    Jézus elővette az ostort a templomnál.Akkor nem imádkozott, hanem kiverte az árusokat, és mély felindulással a fejükre olvasta bűnüket.
    Imádkozunk, amikor ideje van, de ideje van a harcnak is! Az ostoba, ál-humánus politikával szembe kell szállnunk, és le kell váltani, merkelt, ezt az őrült háborús uszítót, meg a brüsszeli vízagyúakat.