2016. 05. 16.

Irgalmasság útja a Karizmák ünnepén

A korábbi évekhez hasonlóan Máriaremetén rendezte meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ifjúsági és családi napját Pünkösd alkalmából.  A megszokott programokon kívül a szentévhez kapcsolódva az Irgalmasság útját is végigjártuk Erdő Péter bíboros atya vezetésével.A színpad délelőtt iskolások pünkösdölő műsorával, énekes tanúságtétellel, színdarabbal, imával várta az érdeklődőket, míg a templomkertben közel hatvan különböző sátorban mutatkoztak be plébániák, szolgálatok, közösségek, mozgalmak, szervezetek. Sok sátorban készültek kézműves, kreatív vagy ügyességi játékokkal a gyerekek örömére, a bátrabbak még a falmászást is kipróbálhatták.
A nap lelki csúcspontja az Irgalmasság útja volt, melyen bíboros atya vezetésével az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit jelképező kapukon léphettünk át.

Az imádság mellett minden állomásnál elhangzott egy tanúságtétel, ami életszerű, emberközeli, de leginkább Istenhez közelítő formában mutatta be számunkra, hogyan lehet jelen életünkben minél teljesebb módon az irgalom.

A megszólalók közt volt bíró, börtönlelkész, egyetemi hallgató, szerzetes nővér, fiatal pár. Személyes történeteik, példájuk megrendítő, ismerős élethelyzetük kijózanító volt. Miután a bazilika kapuján közösen áthaladtunk, bíboros atya szentmisével zárta a napot.

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás