2021. 09. 22.

Neked melyik dicsőítő dal mutatja be jól a mai napodat?

Az őszi esős napok, a sok munka és feladat könnyen hangulattalanná és kedvetlenné tesz. A mai esős reggelen ez a dicsőítő szám jutott eszembe, amely jól jelképezte az egész napomat.

Rejts most el
A szárnyad alá,
Erős kézzel
Takarj be engem!

Tenger tombol, zúg, süvít a szél,
Te emelsz fel a vihar fölé.
Uralkodsz hullámok habjain,
Szívem nem fél, benned remél.

Csak Istenben bízz, én lelkem!
Mert Ő él, nagyobb mindennél.

hirdetés

Biztos sokan ismeritek ezt a népszerű dicsőítő számot, a mai reggelen nekem ez adott kis erőt, amikor arra gondoltam, hogy mennyi teendő vár rám és a tetejébe még szakad az eső is ezen a borús őszi napon. Ilyenkor szívesen nem csinálnék inkább semmit és ahogy az első sor is mondja elrejtőznék. Legalábbis ebben a helyzetben így éreztem magamat.

Azonban a refrén egy fontos lendületet ad, amely felhívja a figyelmemet, hogy Isten minden nap ott van mellettem, amikor jókedvem van, és amikor kedvtelen vagyok akkor is. Ez pedig minimum reményt kell, hogy adjon nekem is a mai napon. Aztán kora délután a nap is kisütött és én is kezdtem kimászni a tengernyi munkából.

Ezt a szerdámat remekül jelképezte ez a dicsőítő dal átvitt értelemben. A legfontosabb pedig, hogy „Csak Istenben bízz, én lelkem”, hiszen Ő nagyobb mindennél…

Neked melyik dicsőítő dal mutatja be jól a mai napodat?

Borítókép - Fotó: Dmitry Domnin | Dreamstime.com
#csakegygondolat Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás