2016. 10. 30.

Gombos Bálint: Kétszer kapta vissza az életét – hálából papnak ment

Nemrégiben a fél ország megismerhette Gombos Bálint atya nevét, aki egy esküvőn fantasztikus meglepetésként elénekelte Leonard Cohen Hallelujah című dalát. Az aranyhangú papnak azonban az élete is hihetetlen fordulatos, elképesztő hivatásáról a zaol.hu-nak mesélt.

“A tinédzserek gondtalan életét éltem, amikor 16 évesen, egy tornaórán fejenállás közben eldőltem, mint egy zsák. Szédültem, hasogatott a fejem, aztán egyik napról a másikra már nem mozdult a lábam. A szüleim tudták, hogy nagy a baj, azonnal Pécsre rohantak velem” – mesélte kálváriájának kezdetét gencsapáti jelenlegi plébánosa.

Bálint kisagyában egy cseresznyeméretű daganatot találtak, azonban a szülei nem merték bevallani ezt neki, ezért csupán annyit mondtak: egy rendellenességet el kell távolítani. A pap elmondása szerint azonban szülei arcán látta: nagyon nagy a baj.

Az eltávolított daganatról később kiderült, hogy jóindulatú, de a rákövetkező öt évben folyamatos kontroll alatt tartották az orvosok. Hatalmas erejéről tanúbizonyságot téve fél évvel később már újra az iskolapadban ült, s habár ekkoriban még kevés kapcsolata volt a hittel, azt érezte, hogy valaki segített rajta.

hirdetés

A megpróbáltatás azonban csak négy évvel később kezdődött: egy alkalommal nehezen nyelte le az ételt a fiatal Bálint, a CT eredménye pedig szörnyű állapotott mutatott: rosszindulatú daganatot találtak az agyában, ezért már másnap a műtőasztalra került.

“A sugárkezelés elkerülhetetlen volt, az orvos felkészített, hogy ettől a nagy dózistól végleg kihullik a hajam. Húszévesen ezt nehezen dolgoztam fel, ám eszembe jutott az Illés együttes slágere, miszerint az ész a fontos nem a haj.” – elevenítette fel a huszonegy évvel ezelőtti eseményeket a zalai hírportálnak Bálint atya.

Gyógyulása közben kezdett el közösségbe járni, így került igazán közel a hithez, Fliszár Károly plébánosnak is köszönhetően. Nem sokkal később a súlyos betegségből lábadozó fiatalember felismerte a hivatását, végül 2005-ben szentelték pappá. Hittel vallja, hogy a szenvedés átélése átalakítja az ember értékrendjét és a világhoz való viszonyulását. Immáron tizenegy éve tesz papként tanúságot hitéről és értékeiről, no meg fantasztikus hangjáról. Isten éltesse sokáig!

forrás: zaol.hu – Benedek Bálint

 

Borítókép: Kétszer kapta vissza életét - hálából papnak ment
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás