2020. 11. 12.

3+1 tipp, hogy miért nem kell lemondanunk a társasági kapcsolatainkról!

Sokszor érezhetjük azt, hogy jó lenne kiszakadni kicsit az online világból és kikapcsolni az agyunkat. A következő hetekben azonban lehet, hogy mégis ez adhat majd nekünk lelki töltetet, ha társaságra vágyunk. Összeszedtük, hogy milyen pozitívumai lehetnek az internetes lehetőségeknek.

Tavasszal már mindenki megtapasztalhatta, hogy milyen, amikor a képernyőn keresztül találkozhat szeretteivel és hogyan tudja a legjobban kihasználni az online világ adta lehetőségeket. Most ismét olyan időszakot élünk, amikor feleleveníthetjük ezeket. Íme, néhány tipp, hogyan nem kell lemondanunk a társasági kapcsolatainkról!

Videós családi „meetingek”

Az online meetingek-hez és iskolai, valamint munkahelyi megbeszélésekhez talán már hozzászoktunk, de gondoljunk arra, milyen jó lehetőség ez a családunkban is a jelenlegi helyzetben.

hirdetés

Fontos lehet ugyanis, hogy nemcsak telefonon, hanem videochaten is beszélgessünk szeretteinkkel, barátainkkal.

Természetesen ez nem helyettesíti azt, amikor személyesen találkozunk velük, de ha éppen egyedül élsz vagy a szűk családon kívül mással is beszélgetnél, akkor egy videós beszélgetés is picit személyesebbé teheti a „találkozást”. Legalább nemcsak a másik hangját halljuk, hanem látjuk is őt. Sokat segíthet ez például akkor, ha idős szüleinkkel, nagyszüleinkkel az ő érdekükben nem, vagy csak ritkán találkozunk a járvány miatt. Gondoljunk arra, hogy őket valószínűleg még kevesebb inger éri mostanság, mint minket, így számukra is sokat jelenthet egy ilyen beszélgetés.

Baráti összejövetelek a szabályok betartásával

Egy ideig le kell mondani a barátainkkal is az estébe nyúló közös találkozásokról, ugyanis ez nem számít nyomós indoknak, hogy este 8 után is a lakhelyünkön kívül tartózkodjunk. Azonban lehet erre is van megoldás, hogy ne kelljen nélkülöznünk egy baráti koccintást. Itt is sokat segíthet a videóhívás; így jól elbeszélgethetünk, és még a koccintásról sem kell lemondanunk – természetesen csak mértékkel –, ha mindenkinél van otthon például egy üveg bor.

Ne mondj le a társasjátékokról!

Szeretsz társasjátékozni, de nincs kivel, vagy éppen a családban már eleget játszottatok? Erről a szórakozásról sem kell lemondanunk! Természetesen nagyobb kreativitást igényel, hogy mi az, amit videochaten is játszani tudunk egymással, de erre is több lehetőségünk adódik. Legyen szó egy jó Honfoglaló-partiról, de egy táblás játék is megoldható, ahol a másik félnek csak egy dobókockára van szüksége.

+1 Lelki tartalmak online

A több otthon töltött idő arra is lehetőséget ad, hogy az Istennel való kapcsolatunkra is jobban odafigyeljünk. Erre pedig a legjobb forma az ima. Azonban, ha ezen felül is vágyunk lelki tartalmakra, akkor az interneten számtalan elmélkedést, olvasmányt vagy éppen youtube-os videót találhatunk, ami töltekezést jelenthet számunkra a lelki életünkben is.

Borítókép - Fotó: Pojoslaw | Dreamstime.com
Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

1 Komment

  • Válasz F 2020. 11. 13. 22:30

    Hogy lehet “online világ adta lehetőségek”-nek nevezni a legelemibb közösségi jogainktól való megfosztást???
    Családi míting, társasjáték videochaten, internetes ima… csodálatos! Csupa-csupa új lehetőség, hogy ne legyünk magányosak… Nem tűnik fel, hogy ez egy totális diktatúra előkészítése, egy okosdiktatúráé, ahol a Google fogja eldönteni, hogy mit mondhatsz a videóchaten, kivel “ülhetsz le” együtt online borozgatni, mit mondhatnak a tanárok, a papok, hová visz az önvezető autód, satöbbi.