2018. 04. 20.

Isten valóban mindent tud rólad?

Motiváló írást publikált az amerikai Relevant Magazine: vajon valóban Isten mindent tud rólunk? Íme a válasz!

Isten tényleg ismer téged?

Isten megajándékozott a figyelmével.

Isten kiválasztott téged.

hirdetés

Néhány idézet azzal kapcsolatosan, hogy Isten ismer téged:

„Engem pedig ismersz, Uram, és belém látsz. Próbára teheted a szívem, hisz a kezedben van. Válogasd ki őket, mint az áldozatra szánt juhokat, és tartsd meg őket az öldöklés napjára!” (Jeremiás 12,3)

„A juhaim hallgatnak szavamra, ismerem őket, és ők követnek engem” (János 10,27)

„Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek mindent, ahogy most engem ismernek.” (1Kor 13,12)

Isten ismer téged, és tudja, mit teszel a legsötétebb megpróbáltatásaid idején is. Ezt az igazságot minden nap el kell ismételnem. Isten tud minden alkalomról, amikor a könyököm beverem az ajtóba, és felkiáltok a fájdalomtól. Isten lát minden balesetet. Tudja, mikor fáj olyan erősen a lábam, hogy órákig ébren fekszem. Tisztában van a lelkemben gyakran dúló kétségbeeséssel és reményvesztettséggel. Isten ismer téged, ismeri a megpróbáltatásaidat. Isten tudja, mikor kell kemoterápiás kezelésre menned. Veled sírt, amikor elveszítettél valakit, akit szerettél. Tud a sebeidről és a haragodról. Látja a kétségbeesésedet. Tudja, hogyan érzel.

Isten valóban számon tartja minden hajszáladat.

A megtestesülés által Jézus részt vállal földi megpróbáltatásainkban. Földi élete során és halálában szembesült a fizikai, érzelmi, lelki szenvedéssel. Az, aki megtapasztalta a fájdalmat, ismeri a mi szenvedésünket is. Jézus miközben ezreknek prédikált, arra szólította fel az embereket, hogy ne féljenek:

„Nektek, barátaimnak mondom: Ne féljetek azoktól, akik a testet ugyan megölik, de aztán semmi többet nem tehetnek. Megmondom én nektek, kitől féljetek: Attól féljetek, akinek miután megölt, ahhoz is van hatalma, hogy a kárhozatba taszítson benneteket! Igen, mondom nektek, tőle féljetek! Ugye két fillérért öt verebet is adnak. Mégis Isten nem feledkezik meg egyetlenegyről sem. Sőt, még a fejeteken a hajszálakat is mind számon tartja. Ne féljetek hát! Sokkal többet értek ti, mint a verebek.” (Lukács 12,4–7)

Jézus valóban számon tartja minden hajszáladat. Nekem ezernyi hajszálam van. Jézus tud mindegyikről. Minden egyes hajszálamról. Tud minden fájdalomról, minden sebről, minden gondolatról és érzésről. Jézusnak tudomása van minden egyes rossz napunkról. Semmilyen megpróbáltatás nem éri meglepetésként, nem kerüli el a figyelmét. Jézus arra bátorítja azokat, akiket üldöztetés ér, hogy ne féljenek azoktól, akik megölik a testet, de egyebet nem tehetnek. Ehelyett bízzanak Istenben, aki ismer minket és minden körülményünket.

Jézusnak tudomása van azokról a nehézségekről, amelyek ma rád nehezednek.

Ne keress vigaszt senki másnál. Éppen olyan céltalan volna, mintha Hamupipőke, akinek nyomában volt a herceg azért hagyná el a bált, hogy megismerhessen valaki mást. Nevetséges volna. De éppen ezt tesszük, amikor az evilági dolgokban keressünk értelmet. Miénk a Királyok Királya, aki gyöngéden szeret minket, mégis máshol keresünk enyhülést.

Ismer a Király. Tudja a nevedet és mindent rólad. Látja minden fájdalmadat. Szent Pál szavaival élve: „Aki azonban szereti az Istent, azt az Isten is a magáénak tudja” (1Kor 8,3)

Ez az igazi Hamupipőke-történet.

Forrás: Relevant Magazine

 

Ezt a cikket Zölde Júlia önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Borítókép: The Creation of Adam by Michelangelo at the Sistine chapel, Vatican city, Rome, Italy
Egyéb
hirdetés

6 hozzászólás

  • Válasz Gézu 2018. 04. 20. 22:04

    Ha látja, akkor vajon miért nem segít elhárítani a fájdalmat, és túl nagy problémákat? Például ha egy jó szülő azt látja, a 3 éves gyereke éhes, akkor ad neki enni. Ha nem ad neki enni csak együttérzően figyeli, ahogy éhezik, szenved, majd éhenhal, akkor nem jó szülő, és azt semmiképp nem nevezném szeretetnek…

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 04. 21. 06:36

    Üdv!
    Gézunak: Isten nem azzal mutatja ki a szeretetét,hogy megold helyettünk problémákat.Mindig a szülő gyerek kapcsolathoz akarják erőltetni Istent de mikor vesszük tudomásul.hogy az nem olyan.Ezért is nem értjük,ami viszont az egyház hibája.Persze az más kérdés,hogy egy olyan Isten kell aki emberi.Őt már elfogadjuk,igaz ő meg hamis.A problémákat mi teremtjük,a megoldást is nekünk kell.Amit Isten teremt/teremtett azzal Ő foglalkozik.De Isten NEM szülő!!*******
    „Aki azonban szereti az Istent, azt az Isten is a magáénak tudja” (1Kor 8,3) Ez nem így működik!Istent kapcsolatát velünk nem befolyásolja a mi kapcsolatunk vele.Ezt megérteni,nagyon nehéz,nem is értik.Köszönhető pl ennek az idézetnek.Aki ezt leírta,biztos jó szándékkal írta de sajnos nem volt tisztában az Istennel.Legszomorúbb,hogy ez a Bibliában van,amit vakon követnek.Ha valamit vakon követnek azt nem értik meg soha.

  • Válasz Gézu 2018. 04. 21. 22:56

    Nem is feltétlen arra gondolok, hogy Istennek meg kellene oldania a problémát, de valamilyen fajta támogatás ehhez igencsak elkélne. A szülős hasonlat talán nem volt jó, de olyan szempontból mégis, hogy van valaki (az ember) akinek igen korlátoltak a lehetőségei, és sokszor kevés egy probléma megoldásához. De van valaki (Isten) akinek viszont minden lehetősége megvan ebben segíteni, ám nem teszi.
    Például egy halálos betegség főleg mondjuk egy fiatal, családos ember esetében egy olyan dolog, amivel az ember nem tud megküzdeni. Szerintem ilyenkor az volna a szeretet Isten részéről, ha az ember már átment a betegsége alatt különböző lelki fejlődési szakaszokon, azaz megtanulta amit ebből meg lehet tanulni, és eléggé megmérettetett, akkor mondjuk Isten meggyógyítaná, hisz senkinek nem lesz jobb azzal, hogy meghal.

    • Válasz Filipánics Tibor 2018. 04. 24. 02:27

      Üdv!
      Gézu,sajnos nagyon félre vezettek Istennel kapcsolatban. “Szerintem ilyenkor az volna a szeretet Isten részéről..” E kijelentés értelmetlen!
      “akkor mondjuk Isten meggyógyítaná,” Dettó.Úgy ahogy van a 4 szó,értelmetlen,hibás kép Istenről.Gondolkozz el ,hogy ki miatt gondolod ezeket és hagyd ott.(ha tudod,de ha mélyen már gyökeret (dogmát) vertek,akkor ….nagyon nehéz dolgod lesz.)

      • Válasz Gézu 2018. 04. 25. 20:32

        Köszönöm a hozzászólásod, bár megtisztelt volna, ha részletesebben kifejted az álláspontodat, mert ezzel nem jutok sokra. Ha a szeretetről beszélünk, akkor ne a levegőbe beszéljünk általánosságban, hanem nagyon konkrét dolgokról. És amit egy ember részéről szeretetnek vélünk a másik ember felé, legalább ugyanazt, vagy még többet azt hiszem Istentől is “el lehet várni” hiszen az ő szeretete sokkalta nagyobb…

        • Válasz Filipánics Tibor 2018. 04. 29. 09:48

          Gézu! Isten szeretetét nem lehet mérni és jellemezni,hogy “nagyobb” valaminél. Részletesen nem fejtem ki,mert az alapoktól kell kezdeni,azokról szoktam írni,most nem részletezem.