2022. 01. 28.

#csakegygondolat – Egyszer élünk?

Petikné Sáfrány Judit gondolatai az üdvösségről. Néha elveszítjük a fókuszt, pedig nem a földi életünk a végállomás.

Sokáig furcsálltam magamban, hogy mikor mások arról beszélnek, mit szeretnének látni a világból, vagy hogy a bakancslistájukon mi szerepelne feltétlenül, én nem tudok annyira lelkesedni. Ha elmegyünk valahova, nem sajnálom, ha nem jutok el csodás helyekre. Nem akarom feltétlenül látni a sarki fényeket és Hawaii sem hoz lázba túlságosan. Nyilván voltam felejthetetlen helyeken és mondhatom, nagy élmény volt, érdemes volt látni, feltöltődni a szépségével.
 
Aztán rájöttem, hogy miért nem fontos nekem ez. Azért, mert tudom, hogy nem maradok le semmiről, ha nem látom. Ez a világ csodálatos alkotás még ebben az állapotban is, amiben most van, de tudom, hogy lesz még gyönyörűbb is ennél. Látni fogom az újjáteremtett eget és Földet tökéletes szépségében. Amilyennek Isten megálmodta, mielőtt mi tönkretettük volna. A mennyei Jeruzsálem, ahol Jézus készíti a helyünket, le fog szállni erre az új Földre és Istennel együtt fogunk lakni benne. Ha Isten ilyen elképesztően teremtette meg az ember lakóhelyét, a Földet, miért gondoljuk, hogy a következő unalmas lesz? Csupa fehér felhő, fehér ruhás emberek, fehér ruhás angyalok… Nagyon unalmas. Én nem kívánkoznék ilyen helyre. Ha Istennek ilyen fantáziája van (csak nézd meg az állatvilágot), akkor ennél a Földnél nem teremt sem rosszabbat, sem unalmasabbat.
 
Mi van, ha a túlvilág nem olyan, amilyennek eddig képzelted? Mi van, ha egy izgalmas, fantasztikus valóság, amit a világok alkotójával tölthetsz? Mi van, ha egy olyan világ, ahol nem a “nyugodjon békében” a legjellemzőbb, hanem nagyon is a cselekvés, ami boldoggá tesz, ami kiteljesít?
 
Ha érdekel, hogy lehet másképp, mint ahogy eddig gondoltad, olvasd el a Jelenések könyve 21. fejezetét. Ha van egy ilyen nagyszerű ígéret, járj utána, hogy mi a feltétele, hogy részed lehessen benne. Mert nem ez az egy életed van! Pál azt mondja:
 
„Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk. Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje.” (1Kor 15.19)
 
 
 
 
 
 

hirdetés
#csakegygondolat
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás