2022. 01. 23.

Még 3 tipp, hogy hogyan használd a közösségi médiát jó dolgokra!

Ebben a témában már készítettünk cikket, azonban maradt még hátra pár tipp, melyeket szívesen megosztunk veletek, hogy pozitív üzenetet közvetíthessünk továbbra is, mikor a közösségi média platformjait használjuk!

 

  1. „Örüljetek az örvendezőkkel!”

Sokszor megeshet velünk, miközben a közösségi médiát használjuk, hogy összehasonlítjuk magunkat egy híres influenszerrel, ezáltal elégedetlenné válunk, mikor más emberek idővonalát böngésszük. Ahelyett, hogy duzzognánk vagy hagynánk, hogy az irigység elöntsön bennünket, dönthetünk úgy, hogy mások győzelmeit Isten jóságának tanúságaként tekintjük.

Szánj rá egy percet, és tudasd az illetővel, mennyire büszke vagy rá, vagy milyen boldog vagy, hogy láthatod a csodálatos dolgokat, amelyek az életében történnek, legyen szó akár a barátodról, akinek most született gyermeke, vagy egy gyülekezeti tagról, aki épp most házasodott!

hirdetés

A Biblia is emlékeztet bennünket:

„Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal.” (Róma 12:15)

Az idézet második részében meg van említve persze a szomorúság, a gyász is: amikor látjuk, hogy valaki elvesztette szerettét vagy tragédia történt, imádkozhatunk, írhatunk neki pár biztató, kedves szót, vagy akár megkérdezhetjük, hogy milyen támogatásra van szüksége ebben a nehéz időszakban. 

  1. Csatlakozz egy csoporthoz!

A hasonló gondolkodású emberekkel való kapcsolatfelvétel a közösségi média csoportjain keresztül szintén egy módja lehet az oldalak jó használatának. 

„Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat.” (Példabeszédek 27:17)

„Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Máté 18:20)

 Ellentétben azzal, amit egyesek gondolnak, a közösségi médián keresztül gyönyörű kapcsolatokat teremthetünk. Ez az elképzelés akkor is beigazolódott, amikor arra kényszerültünk, hogy otthon maradjunk a világjárvány idején. Noha ez nem annak a reklámja, hogy ki se mozduljunk, és lemondjunk minden külső közösségi interakcióról, nagy jelentősége van annak, ha még online is találkozunk másokkal a növekedés, bátorítás és támogatás érdekében.

 

  1. Adományozz egy jó ügy megvalósulásának érdekében!

A Facebookon már van lehetőségünk arra, hogy mikor eljön a születésnapunk, kiválasszunk egy jótékonysági szervezetet és megkérjük ismerőseinket, hogy azon a napon ők is adakozzanak egy jó cél érdekében. Persze, ha valakinek szüksége van valamire (lehet ez gyógyulás, a vizsgák teljesítése, stb.), az imák ezekben a helyzetekben hasznosak, azonban Isten néha azt szeretné, hogy lássuk ezeket a kézzelfogható szükségleteket is, amelyeket az adományozással meg lehet oldani (lehet az ruha, pénz), és biztosította számunkra az erőforrásokat annak érdekében, hogy valakinek mi is segíthessünk.

Bár minden ügy és kérés teljesítése valószínűleg nem a te feladatod, néha nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha segíteni szeretnél. Az adakozás egy olyan dolog, melyet Istentől tanultunk – Ő is egyetlen Fiát „adta nekünk”.

„Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Példabeszédek 11:25)

„Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” (Lukács 6:38)

„Amit pedig szóltok vagy cselekszetek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.” (Kolossé 3:17)

Forrás: iBelieve

Ujhelyi Dóra

Blog Segítő tippek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás