2021. 10. 08.

Te, aki azt mondod, jogod van a testedhez, igazad van!

Egy üzenet kommentárok nélkül.

Te, aki azt mondod, jogod van a testedhez, igazad van. Igazad van, mert az a te kezed, lábad, fejed, hasad és a te szíved. Te érzel velük és te szeretnéd használni őket, így aztán jogod van eldönteni, hogy pontosan mire és hogyan. Amikor azt mondod, hogy előtted az élet és nem szeretnéd, hogy egy kis „hiba” miatt ez kerékbe törjön, akkor jól látod a helyzetet, ez igazságtalan volna. Nem erőltethetné rád senki az akaratát.

Amikor tervezgetsz a jövődet illetően, biztosan nem úgy képzeled el, hogy szinte még alig éltél és máris vége mindennek. Biztosan szeretnél érettségit, akár egy diplomát is. Szeretnél megházasodni, gyerekeket szülni szépen, ahogyan azt kell. Nem szeretnéd, hogy ez az álom elillanjon végleg. Nem szeretnéd, hogy mások beleszóljanak ebbe és elvegyék tőled ezt a csodálatos álmot. Igazad van, erről neked kellene döntened.

Szeretnélek megnyugtatni, mindenhez jogod van, amihez másoknak. Oké, hogy kiskorú vagy, de az élet, a tanulás vagy a méltóság emberi jog, nincs nagykorúsághoz kötve. Ezek járnak neked. Ha szeretnél tanulni, akár életed végéig tanulhatsz, ezt csak neked szabadna eldöntened. Ha megaláznak és sárba tiporják a méltóságodat, azért szót emelhetnél, mert a méltóság alapvető emberi jog, ami törvényesen és kötelezően jár mindenkinek. Ezt nem felejthetné el sem orvos, sem szülő, sem barátok, sem idegenek.

hirdetés

Ha az életet választod, és miért ne tennéd, ha egyszer olyan szép terveid vannak, akkor ezt nem vehetné el tőled senki. Érted? Senki!

Milyen kár, hogy a jogok csak akkor illetnek meg, ha érvényesíted őket, de te nem tudsz megszólalni sem a félelemtől. Kézzel lábbal tiltakoznál, ha tudnál, de burokban élsz, ahol nem hall és nem lát téged senki. Nem kérdeznek meg, hogy szeretnél-e élni a jogaiddal. Egyszerűen csak döntenek a fejed felett: az anyukád, apukád, a nagyszüleid, az orvosok és ápolók és persze a jogvédők, akik valamiért a te jogaidat nem nagyon veszik figyelembe. Kár, hogy te nem tudsz szólni nekik, mert ez így igazságtalan.

Kicsi magzat, imádkozom érted, mert szeretném, ha te is mindent megkapnál, amihez jogod van. Első sorban az életet, aztán a méltóságodat és a döntést a saját tested felett. Szeretném, ha élhetnél, akár az édes szüleiddel, akár az évek óta rád váró örökbefogadó szüleiddel. Szeretném, ha szeretnének és te is szerethetnél másokat.

Kívánom, hogy meg tudj valósítani mindent, amit elterveztél a saját életedről!

Kép: Dreamstime.com

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a
116-123
ingyenes lelki elsősegély számot!

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás