2021. 07. 01.

Anya és fia Krisztus szolgálatában

Szinte egyszerre léptek az Úr szolgálatába a brazil édesanya, aki szerzetesnővérként és fia, aki papként teljesít szolgálatot. Jonas atya az ACI Prensa katolikus lap olvasóival maga osztotta meg a hivatásuk történetét.

Jonas Magno de Oliveira vallásos környezetben nőtt fel és már gyermekkorában érezte az elhívást, hogy Istennek szentelt életet éljen, bár családja akkoriban még gyerekes hóbortnak tartotta az elképzelést. Elmesélése szerint egy nagyon elvitatott egyházmegyés pap ismerőse gyakorolt rá nagy hatást. Jonas végül az Argentín alapítású Megtestesült Ige rendjét választotta. 

A fiatal pap beszámolt arról, hogy édesanyja, akinek életére a Szűzanya engedelmes szelídsége volt nagy hatással, mindig támogatta a hivatásában, de vigyázott rá, hogy ne erőltessen fiára semmit, azonban mindig az erényes életre nevelte őt. Tizenhárom éves korában, mialatt édesanyja egy lelkigyakorlaton vett részt, Jonas a Megtestesült Ige rend kisszemináriumában lakott, ahol

megerősödött benne a hivatástudata, hogy papi pályára lépjen.

Az édesanyja egyetlen gyermekeként azonban félt, hogy anyukája nagyon magára marad ha ő felölti a szerzetesi ruhát.   A gondviselés azonban nem maradt tétlen: az Úr és a Mataréi Szűz Szolgálói Intézet nővérei, akik a Megtestesült Ige rend női ága, felajánlották, hogy befogadják őt, így közel tudott maradni a fiához és tovább támogathatta hivatásában. Ápolónőként dolgozott a nővéreknél, azonban a rendbéli élete során

felfedezte az elhívást, amelyet Istentől kapott és ő is elkezdte a noviciátust.

Jonas atya elmondta, hogy hatalmas ajándéknak tartja, hogy édesanyja a szerzetesnővéri hivatás mellett döntött és  Krisztus menyasszonya lett.  Jelenleg mind a ketten Olaszországban élnek és szolgálják Krisztust. 

Lovas Csenge

 

forrás és kép: aciprensa.com

Borítókép - Fotó: Atletia

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás