2021. 06. 09.

7 dolog, ami miatt nehéz felvállalnom a hitem

Sokszor gondolkozom rajta, hogy vajon mi lenne velem egy üldöztetés idején? Fel merném-e vállalni Krisztust és merném-e vállalni érte a szenvedést vagy akár a halált?

Romantikus gyermeki képzeletemben sokszor megjelent a kép, amit ilyen témájú filmekben láttam: áll a keresztény a cirkuszban, környékezik az oroszlánok, zúg a tömeg ő pedig bátran tekint a halál arcába. De vajon, ha mindezt a saját életemben kellene megtapasztalnom és nem oroszlánnal, de teszem azt börtönnel, esetleg kivégzéssel kellene szembe néznem, fel merném-e vállalni, hogy az Úrhoz tartozom?

Nem mernék ilyet kijelenteni. Manapság is sokszor nehéz megvallanom őt mások előtt, pedig most nem sodrom magam életveszélybe ezzel. Összeszedtem azt a hét dolgot, amelyek miatt ha feljön egy ilyen téma, bizony előfordul, hogy inkább a háttérben maradok.

hirdetés
  1. Nincs elég tudásom és félek, hogy alul maradok a vitában
  2. Kerülöm a konfliktust
  3. Bizonytalanabb periódusát élem a hitéletemnek
  4. Attól félek, hogy nem vagyok hiteles, mit gondolnának, hogy ilyen egy keresztény?
  5. Félek, hogy kinevetnek vagy megaláznak
  6. Félek, hogy megbántok mást a meggyőződésében, hogy agresszívnak tűnök vagy nem tűnök elég elfogadónak
  7. Félek, hogy engem bántanak meg és így inkább az esélyt sem adom meg erre

Eszembe jut azonban Péter, aki mikor eluralkodott rajta a félelem háromszor is megtagadta Krisztust, Ő mégis rá építette az egyházát amikor eljött az ideje, Péter vállalta a halált is a Mesterért. Az emberi gyengeség, a félelem természetes és a bénultságérzés is, ami ezzel jár. Azonban törekednünk kell, hogy ha kis lépésekben is, de ezekben a helyzetekben minél inkább helyt tudjunk állni és kérjük a Szentlelket, hogy erősítsen meg minket.

Lovas Csenge

Borítókép - Fotó: Dreamstime

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás