2021. 05. 21.

#imatipp – Vezess imanaplót

Szeretnél rendszert vinni az imaéletedbe? Szeretnéd, ha a gondolatoknak, amik megfogannak benned ima közben, nyomuk maradna és bármikor visszatérhetnél hozzájuk? A legjobb módja ennek az imanapló! Vezesd minden nap, meríts erőt belőle újra és újra és kövesd végig a segítségével a lelki fejlődésed!

Számomra általában az este és/vagy a reggel az imádkozás ideje, de sokszor úgy érzem, elkalandozok, nem figyelek oda Istenre eléggé vagy akár el is alszom közben. Többször előfordult olyan is, hogy miközben imádkoztam, választ kaptam egy kérdésemre, az elcsendesedéskor, Istenre figyeléskor nagyon hasznos és termékeny gondolataim támadtak, azonban később nem tudtam őket úgy felidézni. Ezért kitaláltam, hogy naplózni fogom az imáimat, ami többek között még az önreflexióban is segítségemre van. Hogy tovább fejleszthessem, egy nővér barátom azt tanácsolta, kövessem a 3×3-as tagolást, ezt szeretném most megosztani veletek:

  1. Légy hálás! Fogalmazz meg 3 dolgot, amit szeretnél megköszönni Istennek az adott napban. A legjobb, ha többet is találsz, de igyekezz 3 dolgot mindenképpen összeszedni.
  2. Gyakorolj bűnbánatot! Írj le 3 dolgot, amit sajnálsz, amit máshogy csinálnál, amiben változni szeretnél és kérd Isten segítségét a változáshoz. Persze itt is nyugodtan térj el a háromtól, ez nem aranyszabály, csak egy javaslat. 🙂 
  3. Fordulj az Úrhoz a kéréseiddel, helyezd a vágyaid az Ő kezébe! Fogalmazz meg 3 kérést, amiket az Úr elé viszel!

 

hirdetés

Lovas Csenge

Borítókép: Karuna Em | Dreamstime.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

#imatipp
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás