2021. 05. 10.

Mennyire ritkák a jó hírek?

Szenvedés, halál, lövöldözések, politikai acsarkodások; ha szeretnéd jól indítani a napjaidat, akkor ne a hírek olvasásával kezdd. A jó hírekkel úgy tűnik nem lehet címlapra kerülni. Vagy mégis?

Szokásomhoz híven pörgettem a híreket: lövöldözés, politikai botrányok, veszekedés az angol királyi családban. Ahogyan egyre lejjebb mentem a címoldalon, megjelentek a különféle kategóriák is: üzlet, koronavírus, politika, belföld, világ, vélemény…stb. Úgy tűnt, végtelen számú kategóriába csoportosították a híreket ezen az oldalon, de egyen mégis megakadt a tekintetem: „Jó hírek” – olvastam a hatalmas betűket. Összeszámoltam, összesen 27 kategória található ezen az oldalon, ebből csak a 25. a Jó hírek. A legtöbben addigra feladják, és nem is görgetnek el odáig. 

Az egészben a kedvencem talán mégiscsak az, hogy a kategória címlapjára egy olyan történet került, amely egy ellopott kutya megmentéséről szólt. Félreértés ne essék, nekem is van kutyám, és talán idegesítően sokszor is posztolok róla Instagramon, de elszomorodtam attól a ténytől, hogy a jó történetek szinte csak az állatokhoz kötődnek. Mindenki szereti őket, és olyan kis ártatlanok – tehát meg is van a kattintás aznapra. 

Jó hírek – mintha az, hogy külön kategóriába soroljuk a jó dolgokat, elfeledtetné velünk a többi, alapvetően rossz hírt, amelyek az internet 99,9%-át teszik ki.

A napokban nagyon megragadott egy másik történet is. Egy amerikai podcast-csatorna vezetője arra kérte követőit az Instagramon, hogy osszanak meg vele jó híreket, amelyek az elmúlt hetekben történtek velük. Rengeteg fantasztikus bizonyságtétel érkezett! Évek óta meddő párok számoltak be arról, hogy gyermeket várnak; mások apró kedvességeket meséltek el, amelyeket idegenektől tapasztaltak; megint mások gyógyulásokról vagy megtérésekről meséltek. 

A csatorna vezetője pedig emlékeztette a követőit, hogy Isten történetei nagyon ritkán kerülnek a címlapokra, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jelen a világban. Működik, és életeket változtat meg ma is! A tiédet és az enyémet is, az pedig csak rajtunk áll, hogy mit kezdünk vele.

Vállaljuk a hírnökök szerepét?

Merünk dacolni a számtalan negatív hírrel és terjeszteni az örömhírt? El merjük mondani másoknak, hogy Isten hogyan változtatta meg az életünket? Mert a hírekbe nem fog bekerülni, a címoldalakon nem fogod viszontlátni, senki sem fogja elmondani helyetted, ez a te felelősséged! Hidd el, sokkal nagyobb változást tudsz okozni vele a világban, mint azt gondolnád. Indítson mindannyiunkat a hála arra, hogy bizonyságainkat másokkal is megosszuk! Legyünk mi a jó hírek hozói, ahogyan azt Jézus is feladatunkká adta! 

Borítókép: Tero Vesalainen | Dreamstime.com
Blog Harmati Dóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás