2021. 03. 16.

Az újdonsült édesanyák imája

Melyik anya ne élte volna meg a gyermekével töltött első napok szépségeit és ezzel együtt a küzdelmeit is? Bár nem a nehézségekről szokás beszélni, amikor a komatálat átadjuk nekik, a karikás szemek és a kissé bágyadt mosoly elárulja, hogy nem csak babaillat, móka és kacagás az egész nap.

Az én életembe is elérkezett a várva várt nap, igaz nem vér szerinti  gyermekemmel töltöttem életem első anyai napjait, hanem a nevelt lányommal. Nem is újszülött, de az összeszokásnak, egymás megismerésének vannak nehézségei. Ebben a helyzetben minden altatásnál, nyűgös napnál úgy érzem, jó lenne egy ima, ami kifejezetten rólunk szól, újdonsült anyákról. Most, hogy a kislány kegyesen visszaaludt, szavakba is öntöm ezt az imát.

 

Mennyi Atyám, bár még hajnal/ már késő éjjel van szerencsére nem én vagyok az egyetlen lény, aki ébren van. Örülök, hogy te is velem virrasztasz, mert így láthatod, hogy bár a gyermek a te ajándékod, nincs minden percben túlcsorduló hála a szívemben. Nézem ezt a csöppséget, aki végre éppen elaludt és olyan kiszolgáltatott. Rám bíztad, hogy gondoskodjam róla, de ez nem mindig egyszerű. Nem megy mindig könnyen a szoptatás vagy az altatás, néha a hasa is fáj. Ha éppen alszik, percekig figyelem, hogy lélegzik-e. Aggódom, hogy nem fázik-e vagy épp nincs-e melege. Rengeteg új aggodalom és félelem költözött az életembe ennek az apró gyermeknek az érkezésével. Közben pedig szeretnék jó anya lenni, teljes szívemből szeretni őt és neked tetsző módon felnevelni.

hirdetés

Atyám, küldd el Szentlelkedet, hogy töltsön el türelemmel olyankor is, amikor végeláthatatlanul vígasztalnom és altatnom kell. Adj nekem szelídséget és alázatot, hogy ne a saját büszkeségem álljon útjában annak, hogy teljes szívvel tudjam szeretni a gyermekemet.

Jézus, te is gyermekként érkeztél erre a földre és emberi szükségleteiddel bizonyára te is próbára tetted Mária türelmét. Taníts engem, hogy én is jó anyja lehessek saját gyermekemnek. Légy a támaszom, segítségem amikor tanácstalan, fáradt és feszült vagyok. Vezess mellém, küldj az életembe segítőtársakat, akik meghallgatnak és valódi segítséget nyújtanak, nem csak kéretlen tanácsokkal látnak el. 

Végül, de nem utolsósorban Atya, Fiú és Szentlélek legyetek velem és örüljetek velem együtt. Hálát adok és köszönöm, hogy rám bíztad ennek az apró gyermeknek a gondozását, felnevelését. Köszönöm, hogy te már akkor bíztál bennem és az anyai képességeimben, amikor én még rózsaszín idilli képeket dédelgettem a kisbabás anyai létről. Hálát adok azért, hogy bevontál a teremtő tervedbe és velem vagy, hogy erőt adj, támogass és gyönyörködj a családunkban.

Ámen

Kép:  Thai Noipho | Dreamstime.com

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás