2021. 03. 12.

Négy imaforma, amely segíthet bennünket hitünk megerősítésében

Mindannyiunknak van valamilyen napi rutinunk, amelyet akár a munka, akár az iskola, akár a gyermekünkkel való otthonlét határoz meg. De vajon az imaéletünkben is kialakult rendszer? Íme néhány tipp, amely segíthet minket abban, hogy közelebb kerüljünk Istenhez a mindennapok során!

Reggeli ima

Ha a reggelt imádsággal kezdjük, akkor már ezáltal is Istennek szentelhetjük a napunkat. Továbbá már előre kérhetjük Őt, hogy segítsen kezelni az előttünk álló feladatokat, kihívásokat.

15 perc elcsendesedő ima napközben

Ebben a negyedórában csendesedjünk el és teljes szívvel forduljunk az Úr felé. Hagyjunk időt a Vele való beszélgetésre és a hallgatásra is. Isten kifejezetten érdeklődik irántunk, hogy mi folyik az életünkben.

hirdetés

Szánjunk 15 percet lelki olvasmányra

Ennek egyik módja lehet a napi evangélium elolvasása, de utána érdemes még egy másik olyan lelki olvasmányt is a kezünkbe vennünk, amely segít minket abban, hogy növekedjen a kapcsolatunk Istennel.

Esti lelkiismeret-vizsgálat

Ez fontos lezárása a napnak és segít nekünk abban is, hogy felkészüljünk a következő gyónásunkra. Azért is hasznos megvizsgálni, hogy miben hibáztunk, hogy kérjük Istent, segítsen leküzdeni ezeket.

Neked milyen imaformák segítenek napközben, amelyek a napi rutinod részévé váltak?

Forrás: ChurchPOP

Borítókép - Fotó: Fizkes | Dreamstime.com
#imatipp
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás