2021. 03. 05.

Ima a családokért karantén idején

A járvány harmadik hulláma gyakorlatilag mindenkit súlyosan érint. Van, akit azért, mert maga is a komolyan szenved a vírustól – és sajnos egyre többen vannak ilyenek a fiatalok között is. Az egészségügyi dolgozók is erejükön felül dolgoznak, sokan pedig a munkahelyük és a fizetésük kapcsán élnek meg komoly krízist. Senkinek nem egyszerű.

Talán az érintettségemből kifolyólag is, de főleg a Facebook-hírfolyamomat ellepő posztok miatt én most a családokért szeretnék imádkozni, és arra hívlak, hogy te is mondj egy fohászt értük.

hirdetés

 

Drága mennyei Atyám, a családokért imádkozom hozzád. Mindnyájan nehezen viseljük a folyamatos megszorításokat, főleg gyermekekkel bezárkózva és az online oktatással terhelve. Küldd el Szentlelkedet és tölts el minden anyát és apát türelemmel, hogy békesség uralkodjon a családokban. Adj bölcsességet, hogy átlássák a teendőiket és azok fontossági sorrendjét. Jézus, hozzád, mint az Atya gyermekéhez fordulok, hogy példáddal munkáld ki a gyermekek szívében az engedelmességet és türelmet, megértést és a segítő lelkületet. Szentlélek, tölts el minden családot a kreativitásoddal, hogy érdekesen és hasznosan tudják eltölteni a bezártság idejét. Adj erőt, hogy az eddigi mindennapos feladatok mellett el tudják látni a pluszfeladatokat. Járj át minden otthont és nyisd meg a szíveket az Atya szavára, a Biblia üzenetére, hogy minden család növekedhessen ebben a nehéz időszakban!

Ámen

Borítókép - Fotó: David Izquierdo | Dreamstime.com
Ima
hirdetés

1 Komment

  • Válasz F 2021. 03. 05. 20:16

    Valószínűleg ti magatok sem veszitek észre, hogy a cikk kezdőképe mit közvetít az eltorzult családmodellről. A kép szerint ugyanis család az 2 szülőből és 2 gyerekből áll. Oké, hogy a szülők ellentétes neműek, amit jelez a kis szoknyácska, ez tök jó, de az már régen rossz, ha evidensnek gondoljuk, hogy a család két gyerekből áll, mert ezt a Kádár-rendszerben vezették be, ez volt a modern családmodell, hogy minek annyi gyerek. Egy igazi család 4-5 gyereknél kezdődik. Miért nem lehet azt tenni a képre? Olyan nagy munka kivágni papírból még 2-3 figurát?