2021. 01. 24.

“Nem helyes a devianciát reklámozni” – Bese Gergő

Bese Gergő atya szokásos vasárnap esti írása ezúttal a tengerentúlra vezet – avagy  Joe Biden első lépései egy katolikus pap szemszögéből!

Az USA-ban a héten beiktatott új amerikai elnök Joe Biden – szándékosan nem azt írtam, hogy megválasztott, mert abban vannak érdekességek – első elnöki rendelkezései már most megmutatják az irányt, amelyre az ideológiai exportőr, a világ első gazdasági, katonai, politikai nagyhatalma a kulturális harcát folytatni fogja. Az illegális migráció legalizálása mellett az LMBTQ közösségek favorizálása is megkezdődött. Szemléltető példája ennek az egészségügyi miniszter helyettes Dr. Rachel Levine doktor vagy doktornő kinevezése – bocsánat de nem tudtam eldönteni a nemi hovatartozását. Nem ismerem a szakmai munkáját, nem ismerem az életét, de nagyon sajnálom, hogy hagyta az első sorokba kihelyezni magát.

A frontvonalon vállveregetések és pofonok egyaránt érkeznek, ezt vállalja az, aki beleáll a csatába. Véleményem szerint a 300 milliós országban hozzá hasonló vagy még kvalifikáltabb szakembert is találhattak volna, de akkor hol van az üzenet, hol van az érzékenyítés, hol van a mintaadás?

hirdetés

Én úgy gondolom, hogy nem helyes a devianciát reklámozni, normalizálni.

Persze ez csak az én véleményem. Mert ugye bár mindenkinek lehet véleménye? Mindenki szabadon vállalhatja gondolatait? Vagy azért, mert bizonyos köröknek ez nem tetszik már tilos szólni, figyelmeztetni? Rögtön maradjak csöndben és mormoljam a zsolozsmát a cellám egyik sarkában? Érdekes világot élünk. Azért abban remélem megegyezhetünk az olvasókkal, hogy a Teremtés könyvének írója, Isten nem ezen (Dr. Rachel Levine) teremtményére mondta: Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott. Ter.1,31. Mert úgy érzem nagyon messzire esett az a bizonyos alma a fájától. Vagy az almafáról körte hullik és persze a kisebbség hangosan akarja megértetni veled, hogy te rosszul látsz: az alma, csak körte kinézete van.

Ha keresztényként nyilvánítod ki nemtetszésedet, minden szabadabban gondolkodóból rögtön Biblia-magyarázó, hittérítő nagymester lesz. Idéznek a Szentírásból, felebaráti szeretetről, tékozló fiúról, bűnös asszonyról, elveszett bárányokról – és lesznek pápábbak a pápánál. Fontos azonban leszögezni, hogy ennél az amerikai hölgy/úr eseténél a bűnös cselekedetet, a bűnt utasítom el és nem a személyt.

Ő áldozat, áldozata a liberális világ család és emberkép rombolásának, a hit üldözésének, az élet értéktelenné tételének.

Egyre gyakrabban gondolok Jézus azon csodatétalére, amikor egy megszállott gyermeket gyógyított meg. Kicsi kora óta rabságban tartotta a Gonosz és amikor megszabadult, Jézus a tömeg felé fordult és ezt mondta: „Ez a fajta nem megy ki másként, csak imádság és böjt hatására” – felelte. Mk. 9,29

Eljött az imádság és a böjt ideje, mert a gonosz úgy tűnik egyre erősebb, nekünk pedig mintha egyre kisebb lenne a hitünk, hogy megszabadulhatunk tőle.

Ne felejtsétek, nem biztos, hogy annak van igaza, aki a leghangosabban kiabál!

Bese Gergő

 

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Bese Gergő Blog
hirdetés

6 hozzászólás

  • Válasz filipánics tibor 2021. 01. 25. 08:41

    “Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott.” Öszintén,mit mondhatott volna? Ha Isten teremt valamit,nem lehet leszólni.Önmagát nem szólja le,nekünk meg nem illik megalázni. Különben is,ez az igazság,ehhez a világhoz szoktunk.
    “Fontos azonban leszögezni, hogy ennél az amerikai hölgy/úr eseténél a bűnös cselekedetet, a bűnt utasítom el és nem a személyt.” Szerintem a személyt és annak bűnét nem lehet külön választani,azaz a egy csomag és a bűnnel a személyt is elítéljük.Nem tudok nem egy lenni ugyanis azzal,amit cselekszem. Még Isten sem választotta őket ketté,hisz a bűneikért az életükkel fizettek sokan. Jézus is a kereskedőket zavarta ki a templomból, testestül lelkestül. A jog is követi ezt,mikor a szellem bűncselekménye miatt,bebörtönözi a testet is, mint cinkos társat.
    “a gonosz úgy tűnik egyre erősebb” Ha ezt kijelentjük,akkor el is hisszük. Nem szabad túl sokat foglalkozni a gonosszal,mert rabul ejt. Jobban tennénk,ha magunkra figyelnénk,megértenénk hogyan gondolkodunk és miért tesszük amit teszünk. Nem a gonoszra kell mutogatni,hanem a tükörre,ami előtt állunk. Mivel a gonoszt magunkon kívül keressük,sosem tudjuk irányítani ,viszont jó ürügy arra,hogy a felelősséget áthárítsuk rá. Ilyet egy gyermek tesz,mert ő még nincs tisztában önmaga viselkedésének az irányítójával. Bár először magában látja a rosszat,majd kiteszi kívülre,ami neki hasznos,mert nem önmagát marcangolja és tud vele harcolni.(lásd népmesék és egyéb gonoszait) Sajnos mikor már a lelkünk megerősödik,annyira megszoktuk az ilyenfajta gonosz kint létét,hogy kint is hagyjuk. Mi emberek vagyunk gonoszok,ne legyünk gyávák bevallani. majd miután ezt tudjuk,lehet megoldást keresni.

  • Válasz F 2021. 01. 25. 18:48

    Nagyon örülök, hogy ez az írás megszületett!
    .
    Egyre gyakrabban hallom keresztény (magukat kereszténynek érző, keresztény nevelést kapott, egyházi iskolába járó) fiataloktól is, hogy nem értik, “miért kell utálni a melegeket”, meg hogy “Hol van benne a bibliában”, meg hogy “mi közünk hozzá, hogy ki mit csinál a hálószobájában”.
    .
    Ezért örülök, hogy Gergő atya ki merte mondani, hogy igenis az ilyesmi a teremtés rendje ellen való dolog!
    Egyébként, válaszolva a sokat hallott érvekre, az ószövetségben több helyen konkrétan fel van sorolva az összes szexuális deviancia, a homoszexualitás, a vérfertőzés, az állatokkal való szex, és ezeket Mózes törvénye mind halállal rendeli büntetni. De az is külön le van írva, hogy “férfi ne öltsön asszonyi ruhát” (Második Törvénykönyv, 22,5), tehát szerencsére a szerzők figyelme minden akkor elképzelhető szexuális kifordulásra kiterjedt.
    .
    Ezeket az alapelveket Jézus sem vonta vissza, így továbbra is kiindulási alapul szolgálnak. Utálni persze nem kell az ilyen embertársainkat, utálni senkit nem is szabad, viszont félni sajnos kell tőlük, pontosabban a rájuk hivatkozó, félelmetes lobbierejű szervezetektől, amelyek ezeket a szerencsétleneket hóeke gyanánt maguk előtt tolva rombolják szét a társadalmat. Ez pedig már régen túlmutat a hálószoba falain, nagyonis közügy!
    .
    Amikor az Andrássy úton volnulnak, amikor törvényeket hoznak a normalitás ellen, és amikor beleíratják a melegpropagandát a tankönyvekbe, akkor az már nem magánügy.
    Nekem van amerikába kivándorolt ismerősöm, aki odakint megnősült, és lett egy fia és egy lánya. Aztán telt-múlt az idő, és ma már két lánya van… Na most akkor ami történt, az a gyerek magánügye? Ez vár ránk is, ha ölbetett kézzel ülünk!
    .
    Nagyon fontos, hogy az Egyház mint az igazság letéteményese, világosan és a lehető legmagasabb szinten foglaljon állást, és mondja ki, hogy a bűn az bűn! Aki a megbocsájtásra hivatkozva a bűn erénnyé változtatását követeli, az nagyon félreérti a keresztény tanítást. A megbocsájtás nyilvánvaló feltétele a bűn megbánása. Aki nem ismeri el, hogy a bűne bűn lenne, hanem büszkén kérkedik vele, az mégis miféle bocsánatban reménykedik???
    .
    Ezért fontos annak a hangsúlyozása is, hogy itt bűnről van szó. A “deviancia” szó nem feltétlenül elég erős kifejezés. Azonos neműekkel szexuális kapcsolatot létesíteni, vagy arra törekedni bűn. Emberek születési nemét megváltoztatni, vagy a születési nemünkkel ellentétes módon viselkedni bűn. A fiatalokat erre a bűnre ösztönözni pedig különösen nagy bűn.
    .
    A “deviancia” szó csupán azt jelenti, hogy az átlagostól eltérő, kirívó. Na mármost a társadalom viselkedése alakítható, így az is változhat, hogy mi a deviancia.
    Lassan oda jutunk, hogy a kereszténység a deviancia…
    De ez semmit nem változtat azon, hogy mi a bűn. Azt ugyanis Isten döntötte el, és őt nem befolyásolja, hogy milyen őrült törvényeket szavaznak meg a “megválasztott” parlamentek.

    • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 26. 16:49

      Azért annak is utána kellene komolyabban nézni,hogy mitől alakul ki a homoszexualitás. Mert attól,ha egy rohadt almát meghámozunk,még csak a héja tűnik el. Mernék fogadni,hogy nem önmagától lesz h.szexuális valaki. Valamit nagyon elrontunk már minimum Mózes óta.

  • Válasz Gábor József Wacha 2021. 01. 25. 19:33

    “szándékosan nem azt írtam, hogy megválasztott, mert abban vannak érdekességek”
    Ezt jó lenne objektív tényekkel, forrásmegjelöléssel, alátámasztani, mert Trump pattogásán kívül mást eddig nem lehetett látni. Anélkül meg – mint egyre több 777 bejegyzésnél – pletyka, bulvár. Ne süllyedjünk (tovább) erre a szintre!

    Btw. a katolikus egyház hallgatása Sz. József ügyénél csak nekem tűnt fel? Vagy a “baráti” oldalon elnézőek vagyunk? Ugye nem relativizáljuk a bűnt?

  • Válasz Gergely Toth 2021. 01. 28. 12:04

    Osszeszorul a szivem amikor ezeket a sorokat olvasva ra kell ebrednem milyen tavol sodrodott a kereszteny kozosseg egyresze Jezus tanitasainak lenyegetol.
    “Azért abban remélem megegyezhetünk az olvasókkal, hogy a Teremtés könyvének írója, Isten nem ezen (Dr. Rachel Levine) teremtményére mondta: Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott. Ter.1,31.” – Nem, nem egyezhetünk meg. En egeszen biztos vagyok benne, hogy Isten erre a teremtmenyere is gondolt. Pont ugyan olyan eros, feltetlen szeretettel, mint Onre, mint ram, es mint barki masra aki most ezt olvassa.

    • Válasz Filipánics Tibor 2021. 01. 31. 23:36

      “Pont ugyan olyan erős, feltétlen szeretettel” Látod,látod,így alakítjuk önmagunk arcához Istent. Ha szigorú lennék,azt mondanám,jobban játsszuk Istent mint Ő maga.