2020. 10. 29.

Mi lehet a remény a negatív hírek tengerében?

Ha lelkesen követni szeretnénk a legfrissebb híreket, hogy tájékozottak legyünk világunk dolgairól, akkor könnyen abba a csapdába eshetünk, hogy minden rossz, ami körülöttünk van, hiszen rengeteg ilyen hírrel találkozhatunk. Isten azonban erőt ad nekünk, amennyiben reményvesztetté válunk, ha hozzáfordulunk.

Többször tapasztaltam már azt, hogy vannak olyan időszakok, amikor elkedvetlenedek, ahogy a világ különböző tájairól érkező negatív híreket olvasom. Főleg, ha egyszerre több országban is azt látom, hogy erőszakos zavargásokról, tragédiákról vagy katasztrófákról számolnak be a különböző médiumok. Keresztény újságíróként fontosnak tartom, hogy a jó dolgokról is beszámoljunk, de sajnos vannak olyan esetek, amikor a negatív tartalmak mellett sem mehetünk el szó nélkül. Azonban ha utóbbiból van több, akkor könnyen reményvesztetté tudok válni és azt érzem, hogy már kevés vagyok ahhoz, hogy bármit is tegyek a környezetemért.

A jelenlegi időszakban különösen is, amikor általában azzal indulnak a híradások, hogy a koronavírus-járvány következtében éppen mennyi új fertőzött vagy halálos áldozat van, miközben ha kitekintünk a nemzetközi sajtóba, akkor azt láthattuk az utóbbi napokban, hogy Lengyelországon erőszakos tüntetéshullám söpört végig, ahol templomokat is megtámadtak. Míg éppen a mai napon Nizzában történt terrortámadás.

Talán nem is csoda, hogy ennyi negatívum között néha elveszítjük a reményt. Pedig

Isten mindannyiunk kezébe vagy inkább elméjébe adott egy legális „fegyvert”, amely ilyen esetekre tökéletes gyógymód lehet még akkor is, ha mi kezdetben nem érezzük ennek a hatását. Ez pedig az ima!

Nagyon jó, ha sikerül imádkoznunk az előttünk álló feladatok miatt vagy éppen családunkért, de az is fontos, hogy a globális problémákért is imádkozzunk. Még akkor is, ha úgy érezzük, egyedül képtelenek vagyunk segíteni fohászunkkal.

Jézus viszont egy remek hírt közölt velünk ennek kapcsán, hogy a negatívumok után egy jó hírrel zárjam gondolataimat:

„Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18, 19-20)

Tegyünk így a mai napon! Ha van lehetőségünk, mondjunk el egy imát a lengyelországi, a franciaországi és a világ minden táján való megbékélésért, és ne feledjük, Isten a bajban is reményünk, ha az Ő „fegyverét” használjuk…

Hortobágyi Tibor

Borítókép - Fotó: Zimmytws | Dreamstime.com
Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás