2020. 08. 25.

5 tipp, hogyan élvezd ki a nyár végét

Hamarosan nyitnak az iskolák, egyetemek és – bár nehéz ezt még felfognunk – beköszönt az ősz. Íme öt egyszerű tipp, hogyan élvezd ki a nyár utolsó napjait, bárhol is légy!

  1. Feküdj ki csillagokat nézni!

A nyár egyik legnagyszerűbb része kétségtelenül a csillagnézés. Használd ki, amíg még jó idő van, bugyoláld be magad egy pokrócba, keress egy helyet, ahol nincs fényszennyezés, és vár a csillagos égbolt! Ha sokáig kémleled az eget, esélyes, hogy hullócsillagot is fogsz még látni.

 

  1. Egyél szezonális gyümölcsöket!

Most még roskadoznak a boltok a friss, itthon termett zöldségektől és gyümölcsöktől: turbózd fel magad vitaminokkal, hogy ősszel is legyen energiád! Nem hiába kaptuk Istentől ezeket a zamatos, színpompás ételeket – a javunkat szolgálják, felfrissítenek és megédesítik a napunkat.

 

hirdetés
  1. Tartsatok a barátaiddal egy beszélgetős-tűzrakós szabadtéri estét!

Igazi feltöltődést jelent egy közös este a barátokkal – főleg, ha még szabadtéren is vagytok, ahol körülülhetitek a tábortüzet és akár sütögethettek is (a klasszikus megoldások mellett érdemes kipróbálni a mályvacukrot is, nagyon finom!). Egy ilyen társasági este sokféle lehet: az egészen halk beszélgetéstől, gitározástól a hangos éneklésig és táncig. Bármelyik mellett is döntötök, érdemes bevonni Jézust is a buliba! J

 

  1. Élvezd ki a lassú, csendes reggeleket!

Amíg nem indul be a suli és a munkahelyeken az őszi pörgés, nagyon jól lehet reggelente imádkozni, igét olvasni vagy csak hallgatni a csendet. Természetesen ezeket szeptembertől is folytathatjuk, de van egy különleges hangulata a nyári reggeleknek, az aranyló fényeknek és az éledő városnak/természetnek. Van, hogy csak kimegyek az erkélyre mezítláb, magamba szívom a friss levegőt és szavak nélkül megérkezem az adott napba – azzal, aki mindig velünk van.

 

  1. Adj hálát a nyár áldásaiért és tanulságaiért!

Nemcsak év végén, hanem évszakváltásokkor is remek ötlet kicsit hátradőlni, és összegezni magunknak, hogy mik történtek. A nyár összes szépségét és nehézségét, új kapcsolatait és elengedéseit, elmaradt és váratlan programjait Isten elé vihetjük – Ő képes letisztítani ezeket bennünk. A hála pedig mindenképp jó hatással van ránk, erőt és lelkesedést ad az új kezdetekhez is.

 

 

Borítókép: Unslplash

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás